Soba Satışları Zirve Yaptı

Soba Satışları Zirve Yaptı
Konya’da Pandemiyle Birlikte Artan Soba Satışları, Havaların Soğumasıyla Birlikte Son 5 Yılın Zirvesine Çıktı

Konya’da soba satışları adeta patladı. Tarihi Bedesten Çarşısı içerisindeki Sobacılar Çarşısı esnaflarından Mevlüt Cuca, pandemiden sonra soba satışlarının arttığını, havaların soğumasıyla satışların zirveye çıktığını söyledi. Cuca, “Pandemiden sonra insanlar bahçeli evlere rağbet gösterdi, apartmanlarda insanlar bir arada yaşadıkları için virüsün yayılma imkânı daha fazla. Maddi durumu olanlar bahçeli ev satın aldı kirada olanlar ise daha çok müstakil evleri tercih etmeye başladı. İnsanlar sadece evlerine değil bahçelerine de soba kuruyorlar. Yani soba son beş yılın en yüksek satışlarını görüyor” dedi.

FABRİKALAR YETİŞEMİYOR

Konya'nın tarihi Bedesten Çarşısı'ndaki dükkânında 50 yıldır soba satışı yapan Cuca, şehirdeki fabrikaların üretime yetişemediklerini ve çevre iller de birçok insanın soba alma talebiyle geldiklerini söyleyerek, “Çevre il esnafı kamyoneti ağzına kadar doldurarak Konya’dan ayırılıyor. Kimisi de eli boş dönüyor. Şu anda soba almak istersen fabrikalarda soba yok, bazı fabrikalar mal yetersizliğinden dolayı üretimi durdurdu” şeklinde konuştu.

YOK OLAN MESLEK

Sobacılar Çarşısı’nın Konya’da eskiden şehrin sanayi bölgesi olduğunu vurgulayarak  “Sobacılar sokağında şuanda giysi satılan dükkânların çoğu sopacıydı. Doğalgaz çıkınca insanlar artık mesleği bırakmaya başladı. El işçiliği bitti. Devam eden kişiler de çırak yetiştiremez hale geldi. El yapımı sobacılığın son kuşağı bu kuşak, bizler den sonra devam edeceğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı. Cuca, vatandaşlara soba temizliklerini unutmamaları, ayda en az bir kere soba kontrollerini yapmaları konusunda da hatırlatmalarda bulundu. (PUSULA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.