Solda hayat yok!

Solda hayat yok!
Torku Konyaspor’un bu sezon birçok mevkide problem yaşarken en sancılı bölgelerin başında sol kanat geliyor.

Ülke futbolunun sol bek krizi yaşadığı, sol açıktan devşirme Caner Erkin’in en iyi “sol bek” unvanı aldığı bugünlerde Torku Konyaspor da ligdeki birçok takım gibi sol kanatta sordun yaşıyor. Sol bekini Mehmet Uslu ve Özgür Özkaya’dan oluşturan Torku Konyaspor’da ligdeki tüm maçlarda Mehmet Uslu görev yaptı. Ancak 1988 doğumlu oyuncu tüm iyi niyetine ve çabasına rağmen bekleneni ortaya koymuş değil. İlk 9 haftada çizgiden çıkarttığı 3 topla ve savunmadaki yerinde hamleleriyle temsilcimiz adına birçok tehlikeyi savuşturan Uslu, zaman zaman yaptığı kritik top kayıpları ve hücum girişimlerindeki isabet yüzdesi düşük ortalarıyla eleştiri konusu oluyor.
Mehmet Uslu’nun önünde ise orijinali sağ açık olan Torje ve Ömer Ali dönüşümlü olarak forma giymekte.  Bu iki oyuncu hücumsal anlamda takımın en iyi istatistiklerine sahip olmalarına rağmen geride kalan süreçte Torku Konyaspor’un sol kanattan üretmiş olduğu bir gol bulunmuyor. Attığı 8 golün 6’sının hazırlanışı ve bitirilişi merkezden olurken, 2 golde ise sağ kanattan sürüklenen toplan neticesinde gol çıktı. Buna karşın temsilcimizin yediği her 3 golden biri sol kanattan geliyor. Sağ kanattan sadece bir gole izin veren Torku Konyaspor merkezden gollerin yarısını ise merkezden savunmanın delinmesiyle yedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.