Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu

Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu
Somali Başbakanı Sharmarke: - "Somali'nin güvenliği ve kalkınmasını sağlamak bizim açımızdan büyük önem taşıyor ve 2015 yılında siyasi olarak önemli ilerleme kaydettik, çalışmalar yaptık"

İSTANBUL (AA) - Somali Başbakanı Ömer Abdürreşid Ali Sharmarke, "Somali'nin güvenliğini ve kalkınmasını sağlamak bizim açımızdan büyük önem taşıyor. 2015 yılında siyasi olarak önemli ilerleme kaydettik, çalışmalar yaptık" dedi.

Sharmarke, Conrad Otel'de düzenlenen ''Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu''nun açılışındaki konuşmasına Ankara'da yaşanan terör saldırısından dolayı başsağlığı dileyerek başladı.

Türkiye'nin kriz dönemlerinde her zaman Somali'nin yanında olduğunu vurgulayan Sharmarke, ev sahipliğinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti. Sharmarke, her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını ifade ederek "Türkiye'de teröristlerin yaptıkları saldırı hepimizin nasıl bu konuda birlikte çalışması gerektiğinin altını çizmektedir" dedi.

Somali akit belgesinin bu yıl sona ereceğini anlatan Sharmarke, şunları kaydetti:

"Somali'nin güvenliğini ve kalkınmasını sağlamak bizim açımızdan büyük önem taşıyor. 2015 yılında siyasi olarak önemli ilerleme kaydettik, çalışmalar yaptık. Anayasa, federal cumhuriyetin yapılandırılması ve eyaletlerin oluşturulması gerçekleştirdik."

Anayasanın parlamentoya sunulduğunu ve teknik değerlendirilmelerin yapıldığını aktaran Sharmarke, bu yıl ulusal bir anayasa konferansı düzenleyeceklerini ve bölgesel meclislerinde bölgesel anayasa üzerinde çalışacaklarını anlattı.

- "Kritik bir seçim yılı olacak"

Bu yılın Somali için kritik bir seçim yılı olacağını kaydeden Sharmarke, seçim çalışmalarının devam ettiğini belirterek 2020'de kadın ve erkeklerin eşit katılımıyla bir seçim yapılacağını dile getirdi.

Sharmarke, ulusal kalkınma planlarının da oluşturulduğunu, verilen finansal teknik yardımlarla devletin daha da iyi bir şekilde kurulacağını vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.