Sosyal izolasyonda yapılacak ev hobileri

Sosyal izolasyonda yapılacak ev hobileri
Koronavirüs salgını nedeniyle kendinizi sosyal izolasyona aldığınız evinizde yapabileceğiniz birbirinden eğlenceli etkinlikler var. Evde kaldığınız bu süreç kendinize yeni alışkanlıklar edinmeniz için en iyi zaman.

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını nedeniyle birçok insan kendini sosyal izolasyona alarak evlerinden hiç çıkmıyor. Bu sırada evde canı sıkılanlar ve yapacak bir şey bulamayanlar için birkaç yeni hobi edinme fikri var.

BİRBİRİNDEN GÜZEL MAKETLER

El becerilerine ve sabrına güvenenler için evde yapılabilecek hobiler arasında ilk sıralarda maketçilik yani maket yapımı bulunuyor. Araba, uçak, gemi, ev modelleri yapabileceğiniz bu kendin yap hobi türüne bayılacaksınız. Evde yapabileceğiniz maket çalışmaları arasında; ahşap ev maketi, maket uçak, maket araba hatta maket gemi gibi pek çok alternatif bulunuyor. Hazırladığınız bu maketler sevdikleriniz için özel bir hediye olabileceği gibi çocuklar için de benzersiz oyuncaklar olacaktır.

HER YAŞA UYGUN BOYAMA

Küçük çocuklar için çeşit çeşit boyama kitapları bulunsa da aynı çeşitlilikte yetişkinler içinde boyama kitapları bulunuyor. Evde bulunduğunuz süre boyunca farklı desenler ve rengarenk boyalar içinde kaybolabilirsiniz.

O BİR SANAT: ORİGAMİ

Kağıt katlama sanatı olarak bilinen origami, aynı zamanda büyük bir tutku. Evde yapılabilecek en doğru hobilerden biri olan origami ile harikalar yaratmak çok kolay. Üstelik bunun için ihtiyacınız olan tek şey renkli bir kağıt parçası. Origami ayrıca kişideki sabır ve konsantrasyon yeteneğini de artırıyor.

DESEN DESEN KANAVİÇE

Son zamanlarda en popüler hobiler arasında yerini alan kanaviçe, rengarenk ipleri ve şık desenleriyle en çok tercih edilen hobiler arasına girmeyi başarıyor. Diğer nakış işlemeleriyle kıyaslandığında çok daha şık bir görünüme sahip olan kanaviçenin aynı zamanda pek çok farklı kullanım alanı da bulunuyor. Nevresim takımlarına kanaviçe uygulayabileceğiniz gibi küçük bir kumaşa yaptığınız kanaviçeye çerçeve içinde evinize de asabilirsiniz.

YENİ BİR PASTA ŞEFİ

Mutfakta vakit geçirmeyi sevseniz de sevmeseniz de kek ve pasta süslemeye bayılacaksınız. Bu hobiyle hem günlük yaşam stresinden uzaklaşabilir hem de ortaya harikalar çıkarabilirsiniz. Ardından da yaptığınız birbirinden ilginç, eğlenceli ve özgün süslemeli kek ve pastaları sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. 

ÇİÇEK BAKIMI

Bahçe bakımı hobi çeşitleri arasında belki de en ödüllendirici olanı. Bahçenizde veya pencerenizde bin bir renkli çiçekler sizi bir masal diyarındaymışsınız gibi hissettirecek.

KENDİ TAKINIZI YAPMAYA

Evde yapılabilecek hobiler arasında takı tasarımı da bulunuyor. Kendiniz ve sevdikleriniz için birbirinden orijinal ve eşsiz takılar tasarlama fikri hiç de fena fikir değil. Gerekli malzemeleri aldıktan sonra işe koyulabilirsiniz. Kendin yap hobi türlerine meraklıysanız, takı tasarlamak size iyi gelecek.

BİR DİL BİR İNSAN İKİ DİL İKİ İNSAN

Sizin de hep öğrenmek istediğiniz veya geliştirmek istediğiniz ikinci, üçüncü hatta dördüncü diliniz olabilir. Bu sosyal izolasyon yeni bir dil için bulunmaz nimet.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.