SP Genel Başkan Yardımcısı Tokar:

SP Genel Başkan Yardımcısı Tokar:
"Terör, Türkiye’yi bölmek isteyen dış güçler tarafından planlı olarak tahrik edilmekte ve desteklenmektedir"

İZMİR (AA) - Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ziyaettin Tokar, "Terör, Türkiye’yi bölmek isteyen dış güçler tarafından planlı olarak tahrik edilmekte ve desteklenmektedir" değerlendirmesinde bulundu.
Tokar, yaptığı yazılı açıklamada, teröre karşı ulusal birlik ve kardeşliğe ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Açıklamasında, terör nedeniyle tüm islam coğrafyasının tehdit altında olduğunu ifade eden Tokar, Türkiye'nin de bu ülkelerin başında geldiğine işaret etti.
Tokar, şunları kaydetti:
"Ülkemizde yaşanan terör olaylarının hedefi küresel güçlerin kardeş kavgası planı ve ülkemizi bölme, parçalama amacıdır. Küresel güçler, İslam dünyasında özellikle etnik ve mezhepçilik temelli ayrılıkları kullanmaktadır. Mezhepçilik ve etnik tefrikalar İslam dünyasını adeta esir almış durumdadır. Maalesef müslümanlar da bu tuzağa düşüyor. Etnisite ve mezhepçilik taassubiyetine karşı yeniden İslam kardeşliğinin ön plana çıkartılması gerekiyor. Terör, Türkiye'yi bölmek isteyen dış güçler tarafından planlı olarak tahrik edilmekte ve desteklenmektedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.