STK’lara teşekkürnâme

STK’lara teşekkürnâme
Azerbaycan Şeki İslam Koleji Müdürü Abdurrahman Nuri, 2021 Şeki Kurban Organizasyonu’nda yardımda bulunan Konya’daki STK’lara, teşekkürnâme ile teşekkür etti.

Azerbaycan Şeki İslam Koleji Müdürü Abdurrahman Nuri, 2021 Şeki Kurban Organizasyonu’nda yardımda bulunan Konya’daki STK’lara, teşekkürnâme ile teşekkür etti.

Azerbaycan’ın dördüncü büyük ve tarihî şehri olan Şeki İslam Koleji Müdürü Abdurrahman Nuri, 2021’de Şeki’de düzenlenen Kurban Organizasyonu’na yardımda bulunan Konya’daki STK’lara, teşekkür belgesi ile teşekkür etti.

Sırasıyla Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Güçlü’ye, Selçukya Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Fatma Şeref Polat’a, Ahde Vefa Turan Birliği Sosyal Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Harun Meral’e ve Konya Alperen Ocakları Başkanı Musa Karaçor’a; kurban yardımlarından dolayı Şeki İslam Koleji ve Şeki sakinleri adına Teşekkür belgelerini sundu. Şeki İslam Koleji Müdürü Abdurrahman Nuri, en son olarak Hikmet ilim ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Konya STK Platformu Başkanı olan Prof. Dr. Önder Kutlu’ya “Teşekkürnâme”yi bu organizasyonda büyük emeği olan emekli mühendis ve bürokrat Muammer Yavuz ile birlikte takdim etti. Şeki İslam Koleji Müdürü Nuri, “Biz iki kardeş, dost ve candan birbirine seven Türkiye-Azerbaycan iki ülkenin milletleriyiz. Bundan da son derece bahtiyarız. Yardımlarınızı kesmeden devamını diliyoruz” dedi.

tesekkurname-1-001.jpg

Konuşmasında Dağlık Karabağ’ın, 27 yıl sonra “Azerbaycan İstiklâl Savaşı” ile tekrar geri alınmasının önemine de temas eden Abdurrahman Nuri, Azerbaycan’ın en güzel, yerüstü ve yeraltı zenginlikleri açısından en kıymetli toprakların Karabağ olduğunu belirterek “Türkiye’nin inanılmaz desteğinden sonra biz o toprakları tekrar geri aldık. 7’den 70’ine kadar bize büyük destek verdiniz. Azerbaycan’ın dostları adına sizlere defalarca teşekkür ediyoruz. Bu savaşa aktif olarak 10 bin kişi katıldı. Üç bin şehidimiz, iki bin gazimiz oldu. Şeki’den 60 şehidimiz var. Kapı kapı dolaşarak şehit ailelerine sizin gönderdiğiniz etleri dağıttık ve sizin selamlarınızı ilettik. Namazlarımızda dualarımız her zaman Türk halkı ve Türkiye Devleti’nedir. Biz Azerbaycan’da Türkiye ile yatıp Türkiye ile kalkıyoruz. İlk önce Türkiye’nin gündemine bakarız sonra kendi gündemimize. Şeki’li şairimiz Bahtiyar Vahabzade’nin dediği gibi “Bir milletiz, iki devlet/ Aynı arzu, aynı niyet/ Her ikisi Cumhuriyet/Azerbaycan-Türkiye” dedi. Şeki’nin bir sene boyunca “Türk Dünyası Kültür Başkenti” olduğunu ve UNESCO’nun Kültür Mirası atlası içinde yer aldığını belirten Nuri, on milyonluk Azerbaycan’da 6 İslam Koleji olduğunu ve hafızlık üzerine 1992’den beri faaliyet gösteren tek okulun Şeki İslam Koleji olduğunu ve 280 hafız yetiştirdiği söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.