SÜ ve THK Pilotaj Eğitimi İçin İş birliği Yapacak

SÜ ve THK Pilotaj Eğitimi İçin İş birliği Yapacak
Türk Hava Kurumu (THK) Uçuş Akademisi Genel Müdürü Özgür Hayatoğlu, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti.

Türk Hava Kurumu (THK) Uçuş Akademisi Genel Müdürü Özgür Hayatoğlu, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti. Ziyarette, THK Uçuş Akademisi ile Selçuk Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalanması, pilotaj eğitimi ve sivil havacılığın yaygınlaştırılması konularında istişarede bulunuldu. Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoluk, SÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Özdemir Koçak, THK Uçuş Akademisi Pazarlama Sorumlusu Beste Susam ile SÜ Sürekli Eğitim Merkezi yöneticileri eşlik etti.

SİVİL HAVACILIK ALANINA İLGİ ARTTI

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Üniversite bünyesindeki uçuş akademisi ve ilgili akademilerde gelişimin THK destekleriyle daha güçlü olacağını söyledi. Aksoy, “Avrupa ve Amerika’nın ardından, Türkiye’de de yavaş yavaş sivil havacılık alanına ilgi arttı. Pilotaj eğitimleri ve sertifikasyona oldukça talep var. Selçuk Üniversitesinde de bu konuda bir merkeze dönüşmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. THK Uçuş Akademisi Genel Müdürü Özgür Hayatoğlu da Türkiye’de sivil havacılığın gelişimi için çalıştıklarını belirterek, “Yurt dışında 8-10 milde bir sportif havaalanı, küçük havaalanı, büyük havaalanı, kapasiteleri, küçük uçak kategorisindeki uçak sayılarının inanılmaz dereceye ulaştığını söylemek mümkün. Türkiye adım adım bu anlamda gelişiyor. Havacılık alanında biraz zorlanıyoruz. Elimizden de ne geliyorsa destek olmaya tamamıyla hazırız.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.