SÜ YDYO’DA Sözlü Çeviri Laboratuvarı açıldı

SÜ YDYO’DA Sözlü Çeviri Laboratuvarı açıldı
Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu 2021-2022 Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi. Programda ayrıca Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Sözlü Çeviri Laboratuvarının açılışı da yapıldı.

Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu 2021-2022 Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi. Programda ayrıca Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Sözlü Çeviri Laboratuvarının açılışı da yapıldı. Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu 202- 2022 Akademik Kurul Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün, “Hazırlık birimimizdeki sınıflarımız dil öğretimine uygun araç gereçlerle, akıllı tahtalarla, bilgisayarlarla, projeksiyonlar ve onlara uygun dijital kitaplarla donatıldı. Sınıflarımız, dil öğretiminin sağlıklı yapılması için 25 öğrenciyi geçmiyor. Öğrencilerimiz, her sene başında yapılan seviye tespit sınavı sonuçlarına göre sınıflara yerleştiriliyor.” diye konuştu.

21 MİLYON TL’LİK KAYNAK AKTARILDI

Her zaman öğrencilerle bir arada olmaya gayret ettiklerini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da, “Akademisyenlerimizin bilimsel araştırma projelerine verilen destekler artırıldı. Öyle ki 2021 yılı içinde 21 milyon TL’lik kaynak aktarıldı. 6 aylık dönem içinde bilimsel araştırma projelerine destek 18 milyon TL’yi geçti. Yıl sonu bu rakam 30 milyon TL’yi bulacak. Birçok üniversite, gelecek yıllarda bizim rakamlarımıza ulaşmayı hayal ediyor. Çünkü biz akademisyenlerimize inanıyoruz. Bu memleketin geleceğini sizler yetiştiriyorsunuz. Sizlerin elinde güçlü bir altyapı olsun ki gelecek nesillerimiz iyi yetişsin.” dedi. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat ile Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk’un da katıldığı Akademik Kurul Toplantısı’nın ardından Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Sözlü Çeviri Laboratuvarı açılışı yapıldı.

selcuk-universitesi-ydyoda-sozlu-ceviri-laboratuvari-acildi-4.jpg

selcuk-universitesi-ydyoda-sozlu-ceviri-laboratuvari-acildi-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.