SÜ ZİRAAT KENDİ KENDİNE YETEBİLİYOR

SÜ ZİRAAT KENDİ KENDİNE YETEBİLİYOR
Dekan Zeki Bayramoğlu; “Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi bünyesinde bulunan hayvancılık işletmelerinin yem ihtiyaçlarını da üniversitemiz arazilerinden karşılıyoruz. Yani kendi işletmelerimizin ihtiyacını kendimiz üretmiş oluyoruz” dedi.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi 14 Şubat’ta resmi gazetede yayınlanarak faaliyetlerine başladı. Dekan Bayramoğlu; “Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi bünyesinde bulunan hayvancılık işletmelerinin yem ihtiyaçlarını da üniversitemiz arazilerinden karşılıyoruz. Yani kendi işletmelerimizin ihtiyacını kendimiz üretmiş oluyoruz” dedi.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin faaliyete geçmesi süreci ile alakalı gazetemize açıklamalarda bulundu. Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin amaçlarından bahseden Bayramoğlu; “Merkez uygulama ve araştırma çalışmalarını amaçlamaktadır. Bilindiği gibi Selçuk Üniversitesi bünyesinde Türkiye’nin önde gelen fakülteleri Ziraat ve Veteriner Fakültesi yer almaktadır. Öğrencilerimizin eğitimi için uygulama ve akademik çalışmalar için araştırma alanlarına ve ünitelerine ihtiyaç vardır. Bu amaçlarla her iki fakültemiz bünyesinde hayvancılık tesisleri ve bitkisel üretim alanları mevcuttur” dedi.

‘MERKEZİN KURULMASI İÇİN REKTÖRÜMÜZ TALİMAT VERDİ’

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin arazileri hakkında bilgiler veren Bayramoğlu; “Selçuk Üniversitesi bünyesinde 4 bin 500 dekar arazi bulunmaktadır. Bunun 3 bin 500 dekarı ekonomik olarak ekilebilir özelliktedir. Bu araziler Selçuklu, Karapınar, Yunak, Akşehir, Sarayönü, Ilgın, Kulu ve Çumra ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy bu arazilerde yapılacak üretim faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması, üniversite ihtiyaçları konusunda kendine yeterliliğinin artması için üretim yönetiminin etkinliğinin artması gerektiğini söyleyerek merkez kurulması talimatını verdi. Tarımsal üretimin planlı ve daha verimli yapılmasına katkı sağlayacak uzmanların yer aldığı bir yönetim oluşturarak merkez kurma çalışmalarını gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

‘YUNAK’TA BAĞ TESİSİ ÇALIŞMALARI VAR’

Bayramoğlu; “Selçuk Üniversitesi’nin arazileri çok geniş bir coğrafyada yer almaktadır. Bu arazilerin bulunduğu bölgelerde örnek üretim yapabilme amacımız var. Arazilerin bulundukları bölgede tarımsal olarak nasıl bir örnek çalışma gerçekleştirilir diye bir inceleme yaptık. Mesela bu kapsamda Yunak’ta bağ tesisi çalışmalarımız var. Diğer ilçelerimizde bulunan arazilerimiz içinde örnek üretim çalışmalarımız olacak.

‘KENDİ KENDİMİZE YETEBİLİYORUZ’

“Merkezimizin kuruluşunda Ziraat Fakültesi’nden, Veterinerlik Fakültesi’nden ve arazilerimizin bulduğu yerlerdeki meslek yüksekokullarından idareciler görev alıyor” diyen Bayramoğlu arazilerle ilgili şunları söyledi; “Arazimizin ekim planlamalarını yaptık. Kışlık ekimlerini tamamladık. Uzman hocalarımızın kontrolünde şu an için yazlık ekim çalışmalarımız sürüyor. Arazilerimizin üretim planlamasını eğitim ve araştırma odaklı kendi ihtiyaçlarımızı karşılamak üzere yapıyoruz. Örneğin, Selçuk Üniversitesinde bulunan hayvancılık işletmelerinin kaba yem ihtiyacının tamamını kendi üretim alanlarımızdan karşılamak üzere planlama yaptık.”

uygulama-merkezi-1.jpeguygulama-merkezi-15.jpeguygulama-merkezi-4.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.