SÜ'de 1800 fidan toprakla buluştu

SÜ'de 1800 fidan toprakla buluştu
 Muhabir
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında 1800 fidan toprakla buluşturuldu

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcında anlamlı ve önemli bir etkinlikte bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Selçuk Üniversitesinde öğrenci olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Prof. Dr. Eken, eğitim ve sosyal imkanların yanı sıra kampüsün yaklaşık yüzde 60’ının yeşil alana sahip olduğunu söyledi.

selcuk-universitesinde-1800-fidan-toprakla-bulustu-1.jpg

Bu alanın büyük çoğunluğunun da park olduğunu aktaran Prof. Dr. Eken, fidan dikim etkinliğinin gelecek nesiller için önemli olduğunu, ağaçlar sayesinde canlı ekosistemine de katkılar sunulduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Eken, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gezgin, Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında Milli Ağaçlandırma Günü’nde dolayısıyla bir araya geldiklerini aktardı. Etkinliğin “Cumhuriyetin 100. Yılı Ormanı”nı oluşturma planlamasıyla gerçekleştirildiğini anlatan Prof. Dr. Gezgin, alanda toprakla buluşan fidan sayısını artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Büyük Selçuklu Öğrenci Yurdu yakınlarında gerçekleştirilen etkinliğe akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.