SÜ'den şehit aileleri için özel büro

SÜ'den şehit aileleri için özel büro
Selçuk Üniversitesi (SÜ) tarafından Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde hastaneye müracaat eden şehit aileleri için özel büro oluşturuldu.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektörlük’te düzenlenen programda Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Bekdemir ve şehit aileleriyle bir araya geldi. Programda konuşan Rektör Mustafa Şahin, şehit ailelerinin kendilerine şehitlerin emaneti olduğunu belirterek, “Eğer biz bu emaneti hakkıyla muhafaza edemezsek, sahip çıkamazsak vebal ve sorumluluğu var. Biz bunun bilincindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretinde dernek başkanımızla aynı masaya oturduk. Bize sizlerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Bunun ardından sizlerle sık sık buluşmamız, şehit yakınlarımızın her sorunuyla ilgilenmemiz lazım geldiği kararını vermiştik. Bu çerçevede hocalarımızla, rektör yardımcılarımız ile görüştük. İnşallah bu ilki ama bundan sonra periyodik olarak çeşitli dönemlerde sizlerle bir araya gelmeyi arzu ediyoruz” dedi.
Rektör Şahin, şöyle devam etti: "Selçuk, devletimizin emrinde ve hizmetinde, ülkemizin gelişmesi için, milletimizin refahı ve huzuru için çalışan bir üniversitedir. Devlet adına bu üniversite sizlerle de bundan sonra hakkıyla yeterince ilgilenecektir. Sizlerin çocukları, özellikle şehitlerimizin çocukları bizim emanetimizdir. Onların eğitimlerinin her aşamasında eğitim kurumları olarak bizler hazırız. Bu sözü ve teminatı size veriyoruz, üstümüze düşen her türlü vazifeyi eksiksiz olarak yerine getireceğiz. Bu noktada müsterih olun. Gerek benimle, gerek rektör yardımcılarımız, gerekse genel sekreterimizle her durumda irtibata geçebilirsiniz. Şehit yakını olduğunuzu ifade edin hemen ilgilenir, gerekeni yaparız. Her ne kadar burası eğitim kurumu olsa da bütün sorunlarınızla ilgilenmeye hazırız” şeklinde konuştu.
“Milli birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece kimse bu milletin istiklaliyle oynayamaz, istikbalini karartamaz ve devletini kontrol altına alamaz” diyen Rektör Şahin, "Bu noktada şehitler verdik, gerekirse vermeye devam edeceğiz. Tabii ki canınız yanıyor, tabii ki üzülüyorsunuz ama üstün bir mertebedir bu. Bu ölümlerin en şereflisidir, en üstünüdür. Bu açıdan bizler her ne kadar sizlerin dertlerine ortak olmak çabasında olsak da, acılarınızı paylaşma çabasında olsak da tabii ki canınız yanıyor ama şundan emin olun acılar paylaştıkça azalacak, mutluluklar da paylaştıkça çoğalacaktır. Biz kendi mutluluklarımızı sizinle paylaşmaya, sizin acılarınızı da bizlerle paylaşmaya sizi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
"Tıp Fakültesi Hastanesi’ne şehit aileleri için özel büro"
Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, şehit ailelerinin sorunlarını dinlediklerini, dertleştiklerini ifade ederek, “İnşallah bundan sonraki sorunların çözümünde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu çerçevede bugün somut bir adım atalım dedik, karar aldık. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde şehit ailelerimizle ilgilenilecek bir büro oluşturacağız. Bundan sonra her türlü sağlık sorunlarıyla ilgili direk o büroyla irtibata geçecekler, gerekirse araç gönderip evlerinden hastalarını aldıracağız. Gerektiği zaman en hızlı şekilde teşhislerinin konulmasını ve tedavilerinin yerine getirilmesini sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.