Sûfi Filmleri İzleyicisiyle Buluşuyor

Sûfi Filmleri İzleyicisiyle Buluşuyor
Bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Uluslararası Sûfisinema Film Günlerinde birçok film Konya’da sinemaseverler ile buluşacak

Bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Uluslararası Sûfisinema Film Günlerinde birçok film Konya’da sinemaseverler ile buluşacak. 3. SÛFİSİNEMA Günlerinde Tasavvufî yaklaşımlı sinema eserleri perdede yerini alacak. Dünyanın değişik coğrafyalarından 15 uzun metraj sinema filminin gösterileceği etkinlikte konusu tasavvuf olan belgesel filmlerde gösterilecek. Ayrıca bu yıl festivallerden ödülle dönen 3 yerli filmin gösterileceği Sûfisinema Günleri kapsamında yine yerli 5 belgesel eser seyircisiyle buluşacak. Birçok usta ismin ödüllendireceği 3. Sûfisinema Film Günleri kapsamında büyük ödül tasavvuf konulu senaryolardan seçilecek bir senaryoya verilecek.

TÜRKİYENİN EN BÜYÜK SENARYO DESTEĞİ

Konya İl Kültür Müdürlüğü’nden yapılan açıklamamada, “3. Sûfisinema Günleri kapsamında tasavvuf filmlerine ilgi duyan herkese açık 30 bin Türk Lirası ödüllü senaryo yarışması ile senaristler ödüllendirilecek. Başvuruları 20 Ocak 2021 tarihinde başlayan senaryo yarışmasının son başvuru tarihi 25 Nisan 2021. 7’den 77’ye tüm vatandaşların başvurularına açık olan bu yarışma hakkında daha detaylı bilgi  www.sufisin.gov.tr adresinde sizleri bekliyor denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.