Şükran Mahallesi havadan görüntülendi

Konya şehir merkezinde 160 bin metrekarelik alanda uygulanan kentsel dönüşüm projesinde anlaşmaya varılan yapılar yıkılırken projenin son durumu havadan görüntülendi 

Konya’da riskli yapıların yıkılarak yerine yeni konutların yapılması amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projesinde anlaşmaya varılan eski binalar yıkılırken, oluşan son durum havadan görüntülendi. 
Konya’nın kalbi konumundaki Şükran Mahallesi'nde, merkez Meram İlçe Belediyesinin başlattığı ve örnek gösterilen 160 bin metrekarelik kentsel dönüşüm projesinde 1. etap çalışmalarında yıkımlar tamamlanmak üzere. 1. etapta toplam 60 bin metrekarelik alanın 42 bin 488 metrekarelik kısmını kapsayan 815 bağımsız bölümden 729'u yıkıldı. Hak sahibi bin 364 kişiden bin 221’i ile sözleşme imzalandı. Anlaşma oranının yüzde 90 olduğu projede tahliyeler gerçekleştirilerek yıkımlar yapıldı. Çok katlı yoğun yapılaşmanın olduğu mahallede tescilli yapılarla birlikte Karamanoğlu Beylikleri dönemine kadar uzanan bazı tarihi yapıtlar da yıkım çalışmaları sırasında ortaya çıkartılarak koruma altına alındı. Havadan görüntülenen projede şehir merkezinde bina yoğunluğunun azaldığı dikkatlerden kaçmadı. Oluşan boş alanlar ise geçici olarak otoparka dönüştürüldü.
Örneklerine bakıldığı zaman kentsel dönüşüm projelerinin uzun zaman dilimlerine yayıldığını ifade eden Başkan Toru, Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde konutların ihalesinin bu yıl yapılacağını, yapımlarına yeni yılın bahar aylarında başlanmasını ve 4 yılın sonunda bitirilmesini öngördüklerini sözlerine ekledi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar