Sultan Romanı yayınlandı

Sultan Romanı yayınlandı
Eşrefoğlu Beyliği dönemini ele alan serinin ikincisi olan ve müstakil olarak Anadolu Beylikler dönemini de kapsayan ilk roman olma özelliğini taşıyan ‘Sultan’ romanı yayınlandı.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Muşmal, yaptığı açıklamada, Araştırmacı Yazar Fatih Babaoğlu ile birlikte kaleme aldıkları ‘Sultan’ isimli romanda Eşrefoğulları döneminde Süleymanşehir adıyla anılan Beyşehir’in kuruluşu ve günümüzde Anadolu’daki ahşap direkli camilerin en büyüğü ve orijinali olan tarihi Eşrefoğlu Camisi ve külliyesinin inşa hikayesinin detaylı bir şekilde ele alındığını söyledi. Yazar Babaoğlu ile birlikte daha önce kitapseverlerin ilgisini çeken ve beğenisini kazanan “Beğ” isimli romanı kaleme aldıklarını hatırlatan Doç. Dr. Muşmal, yeni romanın da bu romanın devamı niteliğinde olacağını belirtti. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.