SÜ’nün kararı DP’yi üzmüştür

SÜ’nün kararı DP’yi üzmüştür
19, 20, 21. dönem Konya Milletvekili ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yavuz, yapmış olduğu yazılı açıklama ile Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy'a çağrıda bulundu.

19, 20, 21. dönem Konya Milletvekili ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yavuz,yapmış olduğu yazılı açıklama ile Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy'a çağrıda bulundu. Yavuz açıklamasında; “Selçuk Üniversitesi Senatonusunun almış olduğu 2 karar bizleri son derece üzmüştür.

Bu kararlara neden gerek duyuldu? Ülkesine 50 yıl hizmet etmiş başbakanlık cumhurbaşkanlığı yapmış rahmetli Süleyman Demirel’in isminin silinmesi esef vericidir. Sayın rektör daha vahim olan Demirel’in isminin kaldırılıp yerine Anadolu’yu Türkleştiren Malazgirt Fatihi Sultan Alparslan isminin verilmesidir. Oysaki Sultan Alparslan ismi bir üniversiteye verilecek isimdir. Bu ülkemize sayısız hizmetlerde bulunan rahmetli Demirel'e vefasızlık saygısızlık değil midir? Konya'mızdaki hizmetleri herkes tarafından bilinmekte dir. Bunlar; Apa Barajı, Altınapa Barajı, Sille Barajı, İvriz Barajı Sulama Projeleri, Seydişehir Aliminyum Tesisleri Krom Mağnezit Fabrikası Yollar Göletler Okullar Hastaneler ve Selçuk Üniversitesi'nin Kuruluşu ve Geliştirilmesi Merhum Demirel'in eserleridir.

Ülkemize canla başla hizmet eden rahmetli Demirel'e bu alınan karar reva görülmemeliydi. YÖK Başkanlığı yapmış rahmetli İhsan Doğramacı'nın isminin kaldırılması da yanlış ve hatalı bir davranıştır. Bu Alınan kararların değiştirilmesini hala beklemekteyiz. Bu kararınız Selçuk Üniversitesi kurulduğundan beri yardım eden Konyalı hayırseverlerimizi de derinden üzmüştür. Sonuç olarak bu kararın ivedilikle düzeltilmesi Demokratların arzusudur.

Rahmetli Süleyman Demirel'in çok önem verdiği siyasetin okula kışlaya ve camiye girmemesi gerekir sözü altın değerindedir. Bu veciz sözün haklılığını bu gün hep birlikte yaşamaktayız. Bu yanlıştan dönmeniz dileklerimizle” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.