"Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası"

"Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası"
Kampanya kapsamında Ankara'dan, Sur ilçesindeki terör mağduru aileler için gönderilen 2 tır insani yardım malzemesi Diyarbakır'a ulaştı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan aileler için başlatılan "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası" kapsamında Ankara'dan gönderilen 2 tır insani yardım malzemesi Diyarbakır'a ulaştı.

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle Sur ilçesinde evlerini terk etmek zorunda kalan aileler için başlatılan kampanyaya, Ankara'daki sivil toplum kuruluşlarıda destek verdi. Ankara'daki sivil toplum kuruluşlarınca toplanan 2 tır yardım malzemesi, Diyarbakır'a gönderildi.

Medeniyet Vakfı Temsilcisi Ali Kaçar, Kayapınar ilçesinde yardımların toplandığı depoda yaptığı açıklamada, zulme uğramış mağdur insanlara yardımcı olmak amacıyla 2 tır yardım malzemesini Diyarbakır'a getirdiklerini söyledi.

Terör saldırısının Türkiye'nin her tarafını ilgilendirdiğini kaydeden Kaçar, "Nerede olursa olsun zulme uğrayan mazlum konumunda olan insanlara yardım etmek öncelikle Müslümanların görevidir. Bir an önce olayların bitmesini ve yine ülkemize huzur gelmesini temenni ediyoruz" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin ise kampanya kapsamında şimdiye kadar 5 bin 500 aileye yardım ulaştırdıklarını bildirdi.

Yardımları gönderen hayırseverlere ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Ergin, "Hangi ırktan ve renkten olursa olsun tüm Müslümanlar tek bir millettir. Müslümanların yaşadığı her coğrafya en az kalbimiz ve ciğerimiz kadar bizimdir. Buralarda ve Müslüman coğrafyalarda yaşanan acılara ve ölümlere karşı tavır almak ve ortak bir bilinç oluşturmak önemli bir görevimizdir" şeklinde konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.