Sur'daki terör operasyonu

Sur'daki terör operasyonu
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı mahallede terörsitlerin evinden çıkmasını engellediği aile ile 70 yaşındaki komuşusu, güvenlik güçlerince tahliye edildi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgede evinden çıkmak isteyen 5 kişi, güvenlik güçlerince tahliye edildi.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde kamu düzeninin sağlanması, terör örgütü mensuplarınca sokaklarda oluşturulan barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon sürüyor.

Söz konusu mahallelerde, terör örgütü PKK mensuplarından kurtulan vatandaşlar, güvenlik güçlerine sığınıyor.

Hasırlı Mahallesi'nde ikamet eden 5 ve 8 yaşındaki kız çocukları ile yanlarında 70 yaşındaki kadın komşusu olan bir aile, bölgede operasyon yapan jandarma ekiplerinden yardım istedi.

Jandarma ekipleri 5 kişiyi evden alıp ihtiyaçlarını karşıladı. Bu kişiler daha sonra hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.