Sur'daki terör operasyonu

Sur'daki terör operasyonu
Terör saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Efiloğlu'nun cenazesi, törenle memleketine uğurlandı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu için tören düzenlendi.

Diyarbakır Askeri Hastanesindeki törende, şehit Efiloğlu'nun naaşı meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Yüzbaşı Mehmet Halefi Çelikkol, törende yaptığı konuşmada, terör örgütünün ülkenin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri olarak terör örgütlerinin amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak için görevlerine kararlılıkla devam edeceklerini belirten Çelikol, teröristlerin, yaptıklarının hesabını kanun önünde vereceğini vurguladı.

Daha sonra şehidin cenazesi, memleketi Ordu'ya gönderildi. Özlem Efiloğlu, eşinin naaşını asker selamıyla uğurladı.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vural Balcı, Asker Hastanesi Baştabibi Servet Emeksiz ve şehidin yakınları katıldı.

Sur'da dün terör örgütüne yönelik operasyonda yaralanan Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu (25), kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde şehit olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.