Suriye Dışişleri Bakanı Muallim'in Cezayir ziyareti

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim'in Cezayir ziyareti
Muallim:- "Suriye hükümeti, siyasi çözümden vazgeçmiş değil ancak bunun hiçbir yabancı müdahale olmadan sadece Suriyeli tarafların bulunduğu bir çerçevede gerçekleşmesi gerekiyor"

CEZAYİR (AA) - Suriye Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim, Şam yönetiminin yabancı güçlerin müdahalesi olmadığı sürece siyasi çözümden yana olduğunu belirtti.

Parlamentodan yapılan yazılı açıklamaya göre Muallim, Cezayir'e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Cezayir parlamentosunun iki ayrı kanadının başkanlarıyla da bir araya geldi. Muallim, Ümmet Meclisi (ikinci kanat) Başkanı Abdulkadir bin Salih ile yaptığı görüşmede, "Suriye hükümeti, siyasi çözümden vazgeçmiş değil ancak bunun hiçbir yabancı müdahale olmadan sadece Suriyeli tarafların bulunduğu bir çerçevede gerçekleşmesi gerekiyor" dedi.

Muallim, parlamentonun Ulusal Halk Meclisi (birinci kanat) Başkanı El-Arabi Veled Halife ile görüşmesinde de Suriye'nin direnmeye devam edeceğini kaydetti.

Halife ise Suriye'deki durumdan büyük endişe duyduklarını, Arap dünyasının istikrarını sarsmayı hedefleyen planlara karşı dikkatli olunması gerektiğini ve terörün insanlığın ortak düşmanı haline geldiğini ifade etti.

Başbakanlıktan daha önce yapılan açıklamada da Muallim'in, Cezayir Başbakanı Abdulmelik Sellal ile bir araya geldiği ve görüşmede, Cezayir'in Suriye krizinin çözümü için harcadığı mesainin ele alındığı belirtilmişti.

Muallim, dün ülkesindeki durumu görüşmek üzere Cezayir'e gelmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.