Suriye Dışişleri Bakanı'nın Cezayir'e ziyareti

Suriye Dışişleri Bakanı'nın Cezayir'e ziyareti
Dışişleri Bakanı Muallim:- "Suriye'deki durum ve dış komplo başta olmak üzere birçok meseleyi ele alacağız. Bu krizin çözülmesini arzu ediyoruz"

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ülkesindeki krizi ele almak üzere Cezayir'e gitti.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Cezayir'e ziyaret gerçekleştiren Muallim'i, Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtane Lamamra, Uluslararası Cezayir Havalanında karşıladı.

Muallim, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Suriye'deki durum ve dış komplo başta olmak üzere birçok meseleyi ele alacağız. Bu krizin çözülmesini arzu ediyoruz" dedi.

Cezayir ve Suriye'nin, ülkelerin içişlerine müdahale ve terör karşısında aynı çukurun içinde bulunduğunu öne süren Muallim, Cezayir ziyareti kapsamında ikili ilişkiler ile tüm alanlarda bu ilişkileri güçlendirme yollarının ele alınacağını belirtti.

Cezayir resmi makamlarından, Muallim'in burada ne kadar kalacağı ve hangi meselelerin ele alınacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Suriye'deki kriz için anlaşmalı siyasi çözüm çağrısında bulunan Cezayir yönetimi, Şam rejimiyle ilişkilerini kesmedi.

Suriye Meclis Başkanı Muhammed Cihad el-Lahham da resmi temaslarda bulunmak üzere Kasım 2014'te Cezayir'e gelmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.