"Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası

"Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası
Sakarya'da toplanan 75 ton Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderildi

SAKARYA (AA) - Sakarya'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca başlatılan "Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası kapsamında toplanan 75 ton unun yüklendiği üç tır, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hareket etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya'dan Suriye'ye toplamda 113. tırı gönderdiklerini söyledi.

Tırlardan birinin Genç İHH tarafından diğer iki tırın ise Taraklı bölgesince toplandığını vurgulayan Aydın, "Özellikle Reyhanlı bölgesinde ihtiyaç çok yoğun. Un kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Nasip olursa haftaya iki tır daha göndereceğiz. Bölgeye sürekli her hafta tır gidiyor ama ihtiyaç çok yoğun. Gönderilen tırlar ihtiyaçları karşılamıyor bile. Orada yaklaşık 15 milyon nüfustan bahsediyoruz. Ne kadar çok gönderdiğimizi düşünsek bile bölgede yetersiz kaldığı durumlar oluyor" diye konuştu.

Genç İHH Sakarya Üniversitesi Komisyon Başkanı Murat Demirci de tırlardan birinin Genç İHH üyelerince toplandığı dile getirdi.

Kampaya destek veren herkese teşekkür eden Demirci, "Tırlarımızı Suriye'deki kardeşlerimize yardım etmek için yollayacağız. Son dönemde Suriye'de durumlar çok kritik. Özellikle göç dalgası başladığından itibaren sınır bölgesinde çok fazla göç almaktayız. Orada şu anda çadır kentler kuruluyor. Geçen hafta Türkiye genelindeki üyelerimizle toplanarak bölgede çadır kurulumu yaptık. Bölgede ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. Bu ihtiyaçları biraz da olsun gidirmek adına yardımlarımızı sürdürüyoruz. Destek veren herkesten Allah razı olsun" ifadesini kullandı.

Daha sonra 75 ton unun yüklendiği üç tır, dualarla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yola çıktı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.