Suriye'de ateşkes anlaşması

Suriye'de ateşkes anlaşması
İngiltere, Suriye'de ateşkes sağlanması yönündeki anlaşmadan memnuniyet duyduğunu bildirdi- İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond:- "Eğer bu anlaşma tam olarak ve içtenlikle uygulanırsa, Suriye'de korkunç sevideki şiddetin azaltılması ile krize kalıcı bir si

LONDRA (AA) - İngiltere, Suriye'de çatışmaların 27 Şubat'ta durdurulmasına yönündeki anlaşmadan memnuniyet duyduğunu bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Suriye'de ateşkes uzlaşısı hakkında basına açıklamada bulundu.

Ateşkes kararına yönelik ABD ile Rusya arasında varılan uzlaşıdan duyduğu memnuniyetin altını çizen Hammond, "Eğer bu anlaşma tam olarak ve içtenlikle uygulanırsa, Suriye'de korkunç sevideki şiddetin azaltılması ile krize kalıcı bir siyasi çözüm bulunmasına yönelik çok önemli bir adım atılmış olunacak" dedi.

Ateşkesin sadece, Suriye rejimi ile rejim destekçilerinin eylemlerinde büyük bir değişikliğe gitmesi halinde başarılı olacağını kaydeden Hammond, "Rusya özellikle Suriyeli siviller ile ılımlı muhalif gruplara yönelik saldırılarına son vererek ve Suriye rejiminin de aynısını yaptığına yönelik etkisini kullandığından emin olarak bu anlaşmaya saygı göstermelidir" diye konuştu.

İngiliz bakan, ateşkesin tam olarak uygulanması ve böylece bölgede siyasi müzakerelerin mümkün olan en kısa zamanda tekrardan başlama ümidini taşıdığını aktardı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de ateşkesin 27 Şubat'ta başlaması için ülkesi ile Rusya arasında sağlanan anlaşmaya yönelik yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki günlerde ana taraflardan çatışmaların durdurulması şartlarına uymalarına dair taahhütlerini sağlamak ve izleme ile uygulamalar için usulleri geliştirmek üzere çalışacağız" demişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.