Suriye'de çatışmaların durdurulmasına ilişkin anlaşma

Suriye'de çatışmaların durdurulmasına ilişkin anlaşma
Kremlin Basın Sözcüsü Peskov: "Bu anlaşmayla Amerika ve Rusya tarafları, önlerine, Suriye'de gereksiz yere akan kanın durdurulması, terörle mücadeleye devam edilmesi ve siyasi çözüme katkı sağlanması hedeflerini koydu"

MOSKOVA (AA) - Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ve Rusya'nın üzerinde mutabakata vardığı Suriye'de çatışmasızlık anlaşmanın amacının bu ülkede akan kanı durdurarak siyasi çözüme katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ile Rusya arasında Suriye'de çatışmaların durdurulmasına yönelik anlaşmayı değerlendirerek, "Bu anlaşmayla Amerika ve Rusya tarafları, önlerine, Suriye'de gereksiz yere akan kanın durdurulması, terörle mücadeleye devam edilmesi ve siyasi çözüme katkı sağlanması hedeflerini koydu" dedi.

Kremlin Sözcüsü, anlaşma kabul edilmeden önce Katar ve Suudi Arabistan'la da görüşüldüğünü ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, konuya ilişkin açıklamasında, "ABD Başkanı Obama ile telefon görüşmesi yaptım. Görüşme isteği Rusya tarafından olsa da her iki taraftan da görüşmeye ilgi vardı. Görüşmemizde, Uluslararası Suriye Destek Grubu kapsamında Rusya ve ABD'nin Suriye'de çatışmaların durdurulması konusunda yaptığı ortak açıklamayı onayladık" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.