Suriye'de kuşatma altındaki bölgelere insani yardımlar ulaştı

Suriye'de kuşatma altındaki bölgelere insani yardımlar ulaştı
ŞAM/İDLİB (AA) - Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'de kuşatma altındaki bölgelere gönderdiği insani yardımlar, Madaya, Zebedani, Fua ve Kafraya'ya ulaştı.Şam...

ŞAM/İDLİB (AA) - Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'de kuşatma altındaki bölgelere gönderdiği insani yardımlar, Madaya, Zebedani, Fua ve Kafraya'ya ulaştı.

Şam ve İdlib'deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, BM'nin Şam ve İdlib'de kuşatma altında bulunan bölgelere gönderdiği insani yardımlar, Madaya, Zebedani, Fua ve Kafraya'ya ulaştı.

Suriye Kızılayı'na ait araçlarla Madaya'ya 16 bin un paketi, 8 bin de temel gıda maddesi ve tıbbi malzeme taşıyan 4 araç girdi. Zebedani'ye 200 paket gıda maddesi ile 400 un paketinin yanı sıra tıbbi malzeme de ulaştı. Fua ve Kafraya'ya da 4 bin paket un iletildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, dün Suriye'de 100 binden fazla kişiye temel insani yardım malzemesi ulaştıracak konvoyların yola çıktığını söylemişti.

Suriye'de Şam'ın batısında yer alan ve 7 ayı aşkın süredir rejim güçleri ve Hizbullah'ın ablukasındaki Madaya'ya 11 ocak'ta insani yardım malzemesi yüklü 4 kamyon girmişti. Ancak halk, maddelerin kısa zamanda tükendiğini belirtmiş, açlık sebebiyle ölümler devam etmişti.

Madaya'ya 10 kilometre mesafedeki Zebedani de Temmuz 2015'ten beri kuşatma altında. Rejimin Zebedani saldırılarına misilleme olarak, muhalifler de İdlib'in güneyinde Şii nüfusun yaşadığı Fua ve Kafraya'yı ablukaya almıştı. Ekim 2015'te BM gözetiminde yapılan anlaşma gereği, Zebedani ile Fua ve Kafraya'daki yaralılar tahliye edildi ve 19 Ocak'ta söz konusu bölgelere birer defa BM yardımları gönderildi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.