Suriye'de rejim karşıtı gösteriler yeniden başladı

Suriye'de rejim karşıtı gösteriler yeniden başladı
Suriye'de ara verilen gösteriler çeşitli kentlerde yeniden başladı- Halep'in Meşhed bölgesinde çıkan gösterilere katılan Ebu Ammar:- "Halk hala rejimin düşmesini istiyor. Devrimimiz devam edecek. Rusya ve İran'ın rejimin yanında yer alması bizim için bir

HALEP/İDLİB (AA) - Suriye'de 3 yıl önce güvenlik güçlerinin ağır silahlarla müdahale etmesi sonucu ara verilen yönetim karşıtı gösterilerin çeşitli kentlerde yeniden başladığı ve halkın yönetimin devrilmesini istediği bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, 3 yıl önce rejim güçlerinin ağır silahlarla müdahale etmesi sonucu ara verilen yönetim karşıtı kitlesel gösteriler, Halep, İdlib ve Dera‘da muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde tekrar başladı.

Muhaliflerin kontrolündeki Halep'in Meşhed bölgesinde yönetim karşıtı yapılan gösteride katılımcılar, ''Öldürdüğün ilk çocuktan sonra meşrutiyetin bitti. Defol!”, “Senden başka kimsemiz yok Allah'ım'' yazılı dövizler taşıyarak marşlar okudu.

Halep'in Meşhed bölgesinde çıkan gösterilere katılan Ebu Ammar, ''Halk hala rejimin düşmesini istiyor. Devrimimiz devam edecek. Rusya ve İran'ın rejimin yanında yer alması bizim için bir şey ifade etmez'' sözlerine yer verdi.

Bu arada Dera'daki gösterilere katılan Rafet Eba Zeyd ''Ateşkesi fırsat bularak yeniden yönetim karşıtı gösteriler düzenledik. Rusya ve İran müdahalesi, rejimi düşürme isteğimizden bizi vazgeçiremeyecek'' dedi.

Muhalifler geçen hafta cuma namazından sonra ateşkesi fırsat bilerek İdlib, Şam, Dera, Hama, Humus ve Halep'te kontrollerindeki bölgelerde ''Devrimimiz devam ediyor'' adı altında gösteriler düzenlemişti.

Mart 2011'de, Dera'da yönetim karşıtı çıkan gösterilere güvenlik güçleri ateş açarak müdahale etmiş ve göstericileri dağıtmaya çalışmıştı. Rejim güçlerinin yönetime karşı çıkan protestoculara ateş açması sonucunda her gösteride 10-15 kişinin ölmesi üzerine muhalifler gösterileri iptal etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.