Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Suriye Devlet Başkanı Esed'in Siyasi ve Basın Danışmanı Şaban:"PYD militanları, ülke topraklarını, Suriye ordusu, Rus uçakları ve ulusal savunma gücünün iş birliğiyle düzenlenen operasyonlarla özgürleştiriyor"

İSTANBUL (AA) - Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in Siyasi ve Basın Danışmanı Buseyne Şaban, rejim ordusuyla, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin askeri operasyonlarda iş birliği yaptığını söyledi.

Rusya'nın RT kanalına konuşan Şaban, "PYD militanları, ülke topraklarını, Suriye ordusu, Rus uçakları ve ulusal savunma gücünün iş birliğiyle özgürleştiriyor. Suriye halkının ve topraklarının bütünlüğünün önemi dikkate alındığında söz konusu iş birliği herhangi bir sorun teşkil etmiyor" dedi.

Söz konusu operasyonlarda yer alanların sadece Kürt asıllı olmadığını dile getiren Şaban, "Savaşanlar arasında Kürt, Arap, Süryani, bazı aşiret mensupları, ordu birlikleri ve ulusal savunma güçlerinin yanı sıra Suriye halkının her kesiminden kişiler yer alıyor, terör karşısında verilen mücadeleye katılıyor" şeklinde konuştu.

Halep'in kuzeyinde, Rus savaş uçakları destekli rejim güçleri ve ona bağlı milislerin saldırılarına maruz kalan muhalif gruplara, yaklaşık iki hafta önce PYD militanları da askeri operasyon başlatmıştı.

Rusya'nın hava saldırılarıyla Azez ilinin güney ve güneybatısındaki bazı köylerde kontrolü sağlayan PYD, Minniğ Askeri Havaalanını ele geçirmiş, birkaç gün önce de Tel Rıfat ilçesinin pek çok bölgesini denetimi altına almıştı. PYD, son olarak rejim güçlerinin ikmal yolunu kapatmasının ardından Halep'te kuşatma altında kalan muhaliflere saldırılar düzenlemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.