Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Suriyeli muhalifler, El-Musenna Hareketi'nin Dera'nın batı kırsalında kontrolü altında tuttuğu bazı beldeleri ele geçirdi

Suriyeli muhaliflerin, DAEŞ'e destek vermekle itham ettikleri El-Musenna Hareketi'nin Dera'nın batı kırsalında kontrol altında tuttuğu bazı beldeleri ele geçirdiği bildirildi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Atva el-Halid yaptığı açıklamada, ÖSO ağırlıklı muhalif güçlerin pazar sabahından bu yana Dera'nın batı kırsalında DAEŞ'le irtibatı olan Musenna Hareketi ve Şüheda Yermuk Tugayları'na karşı operasyon düzenlediğini söyledi.

Halid, operasyonda hareketin kontrolündeki Cillin, Advan, Eş-Şeyh Sa'd beldeleri ile Mesakin Cillin kontrol noktası, harekete ait karargah ve askeri araçların bulunduğu bir bina ile tanksavar füze sistemlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini kaydetti.

Atva el-Halid, muhalif grupların sözü geçen beldeleri ele geçirdikten sonra Şüheda Yermuk Tugayları'nın kontrolündeki Hıyt beldesindeki ablukayı kısmen kaldırdığını belirtti.

Musenna Hareketi, dün muhaliflerin Mesakin Cillin kontrol noktasına ulaşmalarını engellemek için 2 intihar saldırısı gerçekleştirmiş, ancak saldırganlar hedefe ulaşmadan üzerlerindeki bombayı patlatmıştı.

Şüheda Yermuk Tugayları, Musenna Hareketi'nin desteğiyle 2 hafta önce muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği saldırıda Dera'nın Tsil ve Sahm beldelerini ele geçirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.