Suriye'deki İç Savaş

Suriye'deki İç Savaş
Kefenu'l Beyda adlı muhalif grup, Deyru’z-Zor vilayetine bağlı El-Meyadin'de halkın IŞİD'in karargahlarından uzak durması talebiyle broşür dağıttı

DEYRU'Z ZOR (AA) - Suriyeli muhalifler Deyru’z-Zor vilayetine bağlı El-Meyadin'de halkın terör örgütü IŞİD'in karargahlarından uzak durması talebiyle broşür dağıttı.

IŞİD'in Deyru’z-Zor'da kontrolü ele geçirmesinin ardından bölgeden çekilmeyen bazı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Nusra Cephesi unsurları ile IŞİD karşıtı aşiret üyelerinin oluşturduğu Kefenu'l Beyda adlı grup, Meyadin'de halka "çocuklarını IŞİD saflarından uzak tutmaları, silah depolarına ve karargahlarına yaklaşmamaları" uyarısının yapıldığı broşürler dağıttı.

Dağıtılan broşürlerde, "IŞİD karargahları çevresindeki bölgelerin kolay hedef alınabilmesi için bu bölgelerin boşaltılması ve buralardan uzak durulması" talep edildi. 

Dağıtılan broşürlerde halkın uzak durmasını istenen ve IŞİD'in karargah olarak kullandığı okul ve devlet kurumlarının isimlerine yer verdi. 

Kefenu'l Beyda adlı muhalif grup 20 Eylül'de Deyru'z-Zor'a bağlı Ebu Kemal kentinde IŞİD komutanlarından Ebu Yusuf el-Mısri'ye suikast düzenlemiş ve daha önce de aynı kentte 3 IŞİD unsurunu infaz etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.