Suriye'deki olaylar

Suriye'deki olaylar
Suriye İnsan Hakları Ağı, Rusya'nın Suriye'ye saldırılarıyla ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, 2014'ten beri sürdürdüğü hava operasyonlarını karşılaştıran rapor yayınladı - Rapordan:- "Koalisyon muhalifleri hedef aldığı 4 saldırı dışın

İSTANBUL (AA) - Suriye İnsan Hakları Ağının (SNHR) raporunda, Rusya'nın Suriye'deki saldırılarında kasıtlı şekilde sivilleri ve muhaliflerin elindeki bölgeleri hedef aldığı belirtildi.

SNHR tarafından, Rusya'nın Suriye'ye saldırılarıyla ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, 2014'ten beri sürdürdüğü hava operasyonlarını karşılaştıran rapor yayınladı.

Rapora göre, uluslararası koalisyonun 23 Eylül 2014'ten bu yana düzenlediği hava operasyonlarında 267'si sivil, 7'si muhalif olmak üzere 274 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Sivillerden 93'ünün çocuk, 50'sinin kadın olduğu ifade edilen açıklamada, koalisyonun yaptığı insan hakları ihlallerinin SNHR tarafından belgelendiği ve bununla ilgili daha önce 9 rapor yayınlandığı ifade edildi

Raporda, koalisyonun, muhalifleri hedef aldığı 4 saldırı dışında DAEŞ'in kontrolündeki bölgeleri vurduğu, Rusya'nın saldırılarının çoğunun ise muhaliflerin bölgelerine gerçekleştirildiği ve sivillerin kasıtlı şekilde hedef alındığı kaydedildi.

Koalisyonun saldırılarının DAEŞ'in gücünü zayıflattığı, ancak DAEŞ ile PYD güçleri arasındaki ortak sınır bölgesinde yoğunlaşan bu operasyonların, çok sayıda savaş suçu ile insanlığa karşı suç işlenmesinden dolayı güvenilirliğinin büyük ölçüde zedelendiği ifade edildi.

Uluslararası koalisyon güçlerinin, uluslararası insan hakları ve uluslararası örfi hukuka saygı göstermesi gerektiği belirtilen raporda "Koalisyon güçleri ülkelerinin, inkar etmek yerine, bazı bombardımanlar neticesinde masum sivillerin hedef alındığını açıkça itiraf etmesini, bununla ilgili olarak bir an önce ciddi soruşturmalar başlatarak, haksız yere hedef alınan kişilerin mağduriyetini gidermesini talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.