Suriyeli Çocuklar Yararına 'Sufi Devran' Konseri

Suriyeli Çocuklar Yararına 'Sufi Devran' Konseri
Almanya'nın Köln kentinde Suriyeli çocuklar yararına "Sufi Devran" Türk tasavvuf musikisi konseri düzenlendi

KÖLN (AA) - Almanya'nın Köln kentinde Suriyeli çocuklar yararına düzenlenen "Sufi Devran" Türk tasavvuf musikisi konserine yoğun ilgi oldu.

Almanya'nın prestijli salonlarından Kölner Philharmonie'de düzenlenen, Eğitim ve Entegrasyon Çemberi (ISBEK) ile US Akademisyenler Platformu'nun (USap) birlikte organize ettiği yardım konserine Türk Hava Yolları, Yunus Emre Kültür Enstitüsü Köln ve İslamic Relief destek oldu.


İstanbul'dan gelen Fatih Mehmet Çıtlak yönetimindeki koro üyeleri ilahilerin yanı sıra farklı enstrümantaller ile yaptıkları Türk tasavvuf musikisi ile doğu ve batının bir sentezini sahnelediler.

Etkinlik öncesi AA muhabirine bilgi veren ISBEK Başkanı Deniz Hüseyinoğlu, düzenledikleri bu etkinlikle bir zikir devranını icra eden koro ile hiç tanınmayan bir kültürü Türklerin yanı sıra Alman ve diğer milletlerden insanlara tanıtmak istediklerini kaydetti.

Hüseyinoğlu, bugünkü etkinliklerine sadece Türklerin değil çok sayıda yabancı kökenli sanat severin de katılmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, yardım amaçlı düzenlenen bu etkinlikte kendilerine destek olan sponsorlara teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.