Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Suriyeli öğrencilerin karne sevinci
Siirt'te eğitim gören 120 Suriyeli öğrenciye, Türkçe ve Arapça hazırlanan karneleri ikinci dönemin başlamasıyla törenle dağıtıldı- Vali Yardımcısı Kuş:- "Öğrencilere kendi müfredatlarına göre eğitim verildiğinden karnelerini bugün dağıttık"

SİİRT (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan aileleriyle kaçarak sığındıkları Siirt'te eğitimlerine devam eden 120 Suriyeli öğrenci, karne sevinci yaşadı.

Kentteki 14 Eylül Ortaokulunda kendi ülkelerindeki dil ve müfredata uygun eğitim verilen Suriyeli ilkokul ile ortaokul öğrencileri için Türkçe ve Arapça hazırlanan karneleri ikinci dönemin başlamasıyla törenle dağıtıldı.

Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, yaptığı konuşmada, 10 öğretmenin görev yaptığı okulda Suriyeli çocukların eğitim gördüğünü söyledi.

Öğrencilerin karnelerinin genel olarak iyi olduğunu belirten Kuş, "Öğrencilere kendi müfredatlarına göre eğitim verildiğinden karnelerini bugün dağıttık. Çocuklara Türkçe ve Arapçanın da aralarında bulunduğu dersler verildi. Aynı başarıyı devam ettirmelerini diliyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay da Suriyeli öğrencilere iki ülkenin müfredatına uygun şekilde eğitim verildiğini dile getirdi.

Arapça öğretmeni Suriyeli Hammud Elmatar ise Suriye'de karne dağıtımın ikinci yarıyılın ilk gününde gerçekleştiğini vurgulayarak "Karnelerimizin bir yüzü Türkçe bir yüzü ise Arapça'dır. Bu karneler bizim kardeşliğimizin göstergesidir. Ayrıca dersleri iyi olan öğrencilerimize takdir ve teşekkür belgelerini de verdik" diye konuştu.

Karnelerini alan öğrenciler, şarkı söyleyerek eğlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.