Sütlaç Nasıl Yapılır?

Sütlaç Nasıl Yapılır?
Sütlü tatlılar arasında çok sevilen sütlaç nasıl yapılır? Nişastasız sütlaç nasıl yapılır?

Malzemeler

  • ½ su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 + 1/3 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı

  • Nişasta, pirinç unu, vanilya ve şekeri bir kapta karıştırın, içerisine sütü yavaş yavaş ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
  • Pirinci ayıklayın ve 1,5 bardak suda haşlayın, suyunu çekip yumuşayınca hazırladığınız sütlü karışımı pirince ekleyin ve kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın.
  • Sütlaçı kâselere paylaştırarak fırın tepsisine koyun ve biraz ılımasını bekleyin.
  • Fırın tepsisine kâselerin yarısına gelinceye kadar su ilave edin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin ve soğuk servis edin.
  •  
  • Nişastasız sütlaç nasıl yapılır?
  • 1. Adım: Nişastasız anne sütlacı yapımı için, öncelikle pirinç yıkanıp, derin bir tencereye koyulur.
    2.adım: Üzerine bir buçuk su bardağı soğuk su ilave edilip, ocağın üzerinde kaynamaya bırakınız.
    3.adım: Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar, ara ara karıştırarak pişirilir (dibini tutmaması için ara sıra karıştırın)
    4.adım: Pirinçler suyunu çekip yumuşayınca, üzerine süt ilave edilir ve harlı ateşte kaynayıncaya kadar, karıştırarak pişirilir.
    5.adım: Kaynamaya başlayınca tekrar altı kısılır ve kısık ateşte kontrollü olarak 20 dakika pişirilir (ara ara karıştırın).6.adım: Süre sonunda içerisine 1 su bardağı toz şeker ilave edilip karıştırılır ve 5 dakika daha pişirilip, ocaktan alınır.
    7.adım: Pişirilen sütlacın içerisine, arzuya bağlı olarak 1 paket vanilya eklenip, güzelce karıştırılır.
    8.adım: Hazırlanan sütlacı, kaselere paylaştırılır ve oda ısısında soğumaya bırakılır.
    9.adım: Oda ısısında soğuyan sütlaçlar, buzdolabına kaldırılır ve soğuyup kıvam alması için en az 3-4 saat dinlendirilir (1 gece dinlenirse daha güzel olur).
    10.adım: Sütlaçlar soğuduktan sonra, tarçın ve fındık içi ile süslenerek servis edilir.
    Bu ölçüler ile 9 kâse sütlaç oldu. Kâselerin boyutuna göre sayısı değişir.
    Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

    Püf noktaları
    Sütlacın daha lezzetli olması için açık süt almanızı öneriyoruz. Aynı zamanda manda ve inek sütünü birleştirerek, sütlacın tadını lezzetlendirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.