Suudi Arabistan'ın Lübnan'a yardımı durdurması

Suudi Arabistan'ın Lübnan'a yardımı durdurması
Suudi Arabistan'ın Beyrut Büyükelçisi Asiri:"Ülkelerine zarar veren Lübnanlı bir kesim var. Lübnan, Arap kimliğine geri dönmeli"

BEYRUT (AA) - Lübnan'a yönelik askeri yardımları durdurduğunu açıklayan Suudi Arabistan'ın Beyrut Büyükelçisi Ali Avaz Asiri, Lübnan'ı "Arap kimliğine geri dönmeye" çağırdı.

Suudi Arabistan'a desteğini ifade etmek amacıyla büyükelçiliği ziyaret eden Lübnanlı din adamlarını kabul eden Asiri, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Asiri, din adamları tarafından gerçekleştirilen söz konusu ziyaretin, Lübnanlıların Suudi Arabistan'a duyduğu sevginin ve iki ülke arasındaki derin ilişkileri muhafaza etme yönündeki çabaların ifadesi olduğunu dile getirdi.

İki ülke arasındaki ilişkileri engellemek isteyenlerin Lübnanlıların görüşünü yansıtmadığını söyleyen Asiri, "Ülkelerine zarar veren Lübnanlı bir kesim var. Lübnan, Arap kimliğine geri dönmeli" dedi. Asiri, ülkesinin Lübnan'ın güvenliğini, ilerlemesini ve sorumluluklarını yerine getirebilmesini önemsediğini de sözlerine ekledi.

Eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri dün düzenlediği basın toplantısında, Suudi Arabistan kralını ve diğer Körfez ülkelerinin liderlerini, Lübnan'dan vazgeçmemeye ve yardımları sürdürmeye çağırmıştı. Hariri, Körfez ülkelerinden Lübnan'ın, İran uçurumuna düşmesine izin vermemelerini isteyerek, kimsenin Lübnan'ın Arap kimliğini silemeyeceğini ifade etmişti.

Suudi Arabistan, geçen cuma Lübnan ordusuna 3 milyar dolar ve emniyet teşkilatına bir milyar dolarlık yardım kararından, Lübnan'ın iki ülke arasındaki kardeşçe ilişkilere uymayan tutumu sebebiyle vazgeçtiğini duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.