Uğur Özteke

Uğur Özteke

TAHİR BAŞKAN’I SEVMEYEN KİMMİŞ?

TAHİR BAŞKAN’I SEVMEYEN KİMMİŞ?

Allah cümlemizi nazarlardan, kem gözlerden korusun ama şükürler olsun bu hafta çok iyi gidiyor. Bu iyilikler, güzellikler inşallah hepimiz için geçerli olur.

UĞUR BAŞKAN’IN YENİ GÖZDESİ

SİLLE BARAJI PATLAMIŞ (!)

Aman ha başlığı ters yorumlamayın. Patlayan rakamlar, baraj filan değil.

Evet, evet abartı ya da yanlışlık yok. Başkan Uğur İbrahim Altay’ın Selçuklu bölgesindeki en büyük hayallerinden projelerinden birisidir Sille Barajı. Barajın açılması ile burayı iki günde tam 40 bin kişi ziyaret etmiş. Ve inanın şu anda 40 bin kişinin görüp hayran kaldığı görüntü Başkan’ın projesinin yarısı bile değil. Eğer bu proje tamamlansın ne baraj tesisleri mevcut Sille yolu gidişli gelişli üçer şerit olan yol araç yoğunluğundan tıkanacak.

Veeee bunu hesaplayan Başkan Altay, ekibi ile birlikte baraj için alternatif yolu bile bulmuş çizmeye başlamış durumda.

Tabii bu iki günde 40 bin kişinin tek kelime ile Sille’ye akması demek güzellikler kadar sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Mesela hafta sonu o muhteşem doğada olanlar önce trafikten yana küplere binmiş durumda idiler. O yoğunluğa girenler geri dönememişler. Çünkü gerçekten o ortamı yaşamayana anlatılamayacak kadar büyük bir izdiham yaşanmıştı. Bu sıkışıklık trafikte üzücü şeyleri de beraberinde getiriyordu.

Bir de yine kendi insanımızdan kaynaklanan pislik.

Bir okurumuz fotoğraf atmış. Bir anne ve üç kızı baraja doğru ayaklarını uzatmışlar ellerindeki poşetleri yani çekirdekleri çitleyip çitleyip önlerine tükürmüşler. Ve ayaklarının diplerinde küçük bir kabuk dağı oluşmuş. Yuh yaaaa.

Onların ayakları uyuşup kalktıkları zaman oraya gelen insanımız bu seferde “Bu ne pislik? Temizlik niye yapılmıyor?” diye bize bu görüntüyü gönderecek. 

Gerçekten çok yazık çok günah.

Yahu insan biraz utanır. Biz bu kadar mı pis bir topluluk olduk?

HACI VEYİS CAMİ AVLUSUNDAKİ GÜNEŞLİKLER

Salı günü öğlen saatlerinde, yani öğle namaz sonrası, yani güneşin tam tepeye dikilip beynimizin vıcır vıcır ettiği saatlerde buruk bir durum söz konusu idi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın oda ve dernek başkanları, rektörler, hocalar, iş dünyasının toplandığı cenaze namazı sırasında herkes birer birer adım atıp kafalarını güneşliklerin altına sokmaya çalışıyorlardı.

Büyükşehir Belediyesi buraya insanlarımızın cenaze namazlarını daha rahat kılabilmeleri için yağmurdan ya da güneşten korunmak için yanılmıyorsam üç sıra güneşlik yapmıştı.

Yani cenazeler için camii cemaati ne kadar kalabalık olursa insanların altına girmeye çalıştıkları korumalıklar yetersiz kalıyordu.

O anda cemaatten bir abimiz yavaşça kulağıma eğildi ve “Başkan tabii böyle safın en önünde iken arkayı göremez. Söyle de arkaları bir görsün. Bak yetmiyor Uğur Bey” diyordu.

Ayrıca cenaze namazını kıldıran hocamızın mikrofonu o kadar bozuktu ki. Hiçbir şey anlaşılmıyordu. Dahası cemaatten bir kişi dayanamadı ve “Ses gelmiyor” diye bağırıyordu.

Bu anlamlı camimize yakışmayan bu görüntüler inşallah en kısa zamanda giderilir ya da yapılır.

BAŞKAN CAN’IN ANLATTIKLARI

PUSULA TV’de her sabah canlı olarak yayınladığımız UĞURLU GÜNDEM’in konuğu Kemal Can idi. Kemal Başkan bir saat boyunca Başkan Tahir Akyürek’e teşekkür ediyordu.

Biliyorum şimdi bazı okurlarımız “Ne yapmış da teşekkür ediyormuş?” diyenler var.

Ne olur bunları buradan biz yazıp tekrar etmeyelim. Lütfen Kemal Can’ın açıklamalarını ister gazetemizden isterseniz internet sayfamızdan okuyun. Hatta sosyal medya adreslerimizde videoları bulabilirsiniz.

Benim bildiğim tek bir şey var. O da Başkan’ın bir saat boyunca başkanı teşekkürü idi. İnanmayan PUSULA TV’den ya da Youtube’den izleyebilirler.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Değer ağırdır. Taşıyabileceğinden emin olduğunuz insanlara verin.

 

 NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü önündeki ışıklarda 55 BB 94.. plakalı araç gibi kırmızı ışıkta geçmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR