Tam kapanmada fırınlar açık mı?

Tam kapanmada fırınlar açık mı?
Ülke genelinde ilan edilen tam kapanma kararı sonrasında fırın çalışma saatleri, Ramazan ayında pide ve ekmek almak isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki merak edilen konu olan fırın çalışma saatleri ne? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısında açıkladığı ve dün saat 19:00’da başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’ a kadar devam edecek olan tam kapanmada, Ramazan ayı dolayısıyla fırınların açık olup olmadığı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Tam kapanma döneminde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak. Vatandaşlarımız ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilecekler.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre şu an da olduğu gibi tam kapanma sürecinde de fırınlar açık olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.