Tam kapanmada marketler açık mı, sokağa çıkma yasağında market çalışma saatleri neler?

Tam kapanmada marketler açık mı, sokağa çıkma yasağında market çalışma saatleri neler?
Cumhurbaşkanı Erdoğan market çalışma saatlerine yönelik yeni karara göre tam kapanma sürecinde market çalışma saatleri de değişti. Vatandaşalar marketler kapandı mı, açık mı merak ediyor.

Yapılan son Kabine toplantısında artan vaka sayısı nedeniyle tam kapanma kararı duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir'' ifadelerine yer vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre, ''Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecek. 

MARKETLER SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Yanı sıra Bakanlığın tam kapanma genelgesinde ''Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır'' ifadelerine yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.