Tamak’tan İstihdam Paketine Tepki

Tamak’tan İstihdam Paketine Tepki
Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, Türk-İş’e bağlı sendika başkanlarıyla birlikte yaptığı basın açıklamasında, TBMM’sinde görüşülen İstihdam Paketiyle esnek ve güvencesiz bir çalışma sistemi getirilmek..

Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, Türk-İş’e bağlı sendika başkanlarıyla birlikte yaptığı basın açıklamasında, TBMM’sinde görüşülen İstihdam Paketiyle esnek ve güvencesiz bir çalışma sistemi getirilmek istendiğini dile getirerek,  söz konusu paketi kabul etmediklerini söyledi.  ürk-İş olarak bütün Türkiye’de esnek çalışmaya hayır dediklerini belirten Tamak, “10 gün önce açıklamamızı sonlandırırken demiştik. Bu düzenlemeye karşı yanıtım mücadele olacak demiştik. Dediğimiz gibi, mücadelemizi büyütüyoruz. İki gün önce Genel Merkezimizde Hak-İş ve DİSK’le ortak bir açıklama yapıldı. Esnek çalışmaya hayır denildi. Yapılan ortak açıklamayla, Türkiye işçi sınıfının temel hakları söz konusu olduğunda, nasıl bir arada ve dayanışma içinde bir araya geldiğini gösterdik.  Bu düzenlemeyi TBMM’ye getirenlere, getirilmesine sebep olanlara buradan tekrar sesleniyoruz. Gelin bu yanlıştan vazgeçin” dedi.

 KAYIT DIŞI ÇALIŞMA ORTADAN KALDIRILMALIDIR

 Abdulkadir Tamak iktidarı kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmaya davet ederek, “İşçilerin temel haklarıyla uğraşmanın yerine, gerçekten salgın koşullarında derdiniz istihdamı artırmaksa kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırın. İşçilerin istekleri dışında ücretsiz izine çıkarılmaları engelleyin. Ücretsiz izne çıkarılan bir emekçinin ailesiyle beraber günlük 39 TL ile yaşayabildiğini hayal edin. Hayal edin ki yaptığınız yanlışların farkına varın.  Bizler derdimizi anlatmaktan usandık, onlar bizlere yeni dertler üretmekten usanmadılar.  Bizlerin mücadeleden vazgeçeceğini mi sanıyorlar? Eğer böyle sanıyorlarsa bizi henüz tanımıyorlar. Bizler mücadeleden vaz geçmeyiz. Bu mücadele çocuklarımıza mutlu bir gelecek, insanca yaşayacağı iş şartlarını sağlamak içindir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.