Tanal, köpeğiyle basın toplantısı düzenledi

Tanal, köpeğiyle basın toplantısı düzenledi
CHP İstanbul Milletvekili Tanal:- "Hayvanı sevmeyen insanı da sevemez. Belki de içlerinde hayvan sevgisi dahi olmayan insanların yüzünden burada böylesine çürümüş bir ortam var"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, köpeği Dora ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Tanal, Genel Kuruldaki anayasa değişikliği paketi görüşmelerine değinerek, değişikliğin bir dayatma olduğunu, vatandaşların anayasa hakkında görüşlerini açıklayamadığını, açık alanda toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasak olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Elinde silahı, bombası olan teröristle elinde doları, avrosu, faizi olan terörist arasında amaç bakımından hiçbir fark yoktur" sözünü eleştiren Tanal, ülkede önemli projelerin çoğunun ihalesinin dövizle yapıldığını belirtti.

Görüşmeler sırasında Genel Kurulda yaşanan kavgadan sonra AK Parti'li bir milletvekilinin, daha önce olan bir yarasını göstererek, "beni ısırdılar" dediğini öne süren Tanal, AK Parti'li milletvekillerinin de "Köpek giremez" uyarısı bulunan kağıtları gösterdiğini anımsattı.

Hayvanların haklarının olduğunu, hayvan sevgisinin insanı iyileştirdiğini düşündüklerini belirten Tanal, "Canlıya sevgi çok önemlidir. Bitkiye, hayvana ve insana sevgi birbirinden ayrı düşünülemez. Hayvanı sevmeyen insanı da sevemez. Belki de içlerinde hayvan sevgisi dahi olmayan insanların yüzünden burada böylesine çürümüş bir ortam var." dedi.

Mahmut Tanal, Mecliste gösterilen "Köpek giremez" uyarı yazılarının aynı zamanda hayvan haklarının ihlali olduğunu, bir hayvansever olarak bu zihniyeti kınadığını kaydetti.

- "Genel Kurula giriş belli kurallara bağlı"

Tanal, "Köpeği Genel Kurulda görebilecek miyiz?" sorusuna, "Hayvan sevgisini topluma alıştırabilirsek görebileceğiz ama Genel Kurula giriş belli kurallara bağlıdır ve benim de hukukçu olarak buna bağlı kalmam lazım." yanıtını verdi.

"Erken seçim tartışması" ile ilgili soru üzerine Tanal, erken seçime "hodri meydan" dediklerini söyledi.

Mahmut Tanal, Genel Kurulda CHP'lilere, FETÖ ile ilişkilendirilen AK Parti'li milletvekillerinin saldırdığını ileri sürdü.

Köpeğinin adının "Dora" olduğunu belirten Tanal, basın toplantısının ardından köpeği ile arabasına binerek basın kapısının önünden ayrıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.