Tarihi Kaleiçi Berlin'deki fuarda tanıtılacak

Tarihi Kaleiçi Berlin'deki fuarda tanıtılacak
Turizm sektörünün en büyük buluşma noktası olarak kabul edilen Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda, Muratpaşa Belediyesi Kaleiçi'ni tanıtacak

ANTALYA (AA) - Turizm sektörünün en büyük buluşma noktası olarak kabul edilen Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda (ITB) tarihi Kaleiçi de tanıtılacak.
Muratpaşa Belediyesi, 9-13 Mart 2016 tarihleri arasında Almanya'nın başkenti Berlin'de başlayacak ITB'de Kaleiçi temasıyla stant açacak. Dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB, 5 kıtadan yaklaşık 180 ülkeyi ve 10 bin turizm kuruluşunu ağırlıyor. Toplam 160 bin metrekarelik alanda yer alan fuarda 6,7 milyar dolarlık turizm bütçesi dönüyor. Bu yıl 50'ncisi düzenlenecek fuar, turizm sektörünün en büyük buluşma noktalarından birini temsil ediyor.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarda açacakları stantta Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kaleiçi'ni tanıtacaklarını belirterek, "Kaleiçi'ni 'old town' konseptine uygun şekilde kurarak, Dünya Turizm Borsası'nda yerimizi edinmeyi amaçlıyoruz. Kaleiçi'ni tanıtmak, turist çekmek, kültürel mirasın korunmasına katkı koymak ve dünya arenasında bir oyuncu olarak yer almak istiyoruz" dedi.
Uysal, Kaleiçi'ni tanıtan rehber, harita, magnet hazırlandığını, ayrıca Antalya'nın önemli damak tatlarından turunç reçelini de ITB'de dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçilerin beğenisine sunacaklarını söyledi.
- Neden Kaleiçi?
Uysal, tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Antalya'da önemli tarihi değerler bulunduğunu vurguladı. Uysal, bunlar içinde Kaleiçi'ni özellikle tanıtmayı amaçladıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:
"Antalya'ya yılda yaklaşık 12 milyon turist geliyor. Turistler, şehir içine girmeden ülkesine dönüyor. Turistin, şehir içine girmesini, esnafımızla insanlarımızla iletişim kurmasını, alışveriş yapmasını istiyoruz. Bunun için de şehir merkezinde ana cazibe merkezi olması gerekiyor. Antalya'da, antik çağlardan beri var olan tarihi çekirdek kent Kaleiçi, ana cazibe noktası. Bu nedenle ITB'ye Kaleiçi konseptiyle katılmak istedik."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.