Tarihi Konya Kellecisi şifa dağıtıyor

Tarihi Konya Kellecisi şifa dağıtıyor
Tarihi Konya Kellecisi günlük hazırladıkları fırında kuzu kelle, kelle paça, işkembe ve ayak paça çorbaları ile Ramazan ayında da şifa dağıtıyor.

Tarihi Konya Kellecisi günlük hazırladıkları fırında kuzu kelle, kelle paça, işkembe ve ayak paça çorbaları ile Ramazan ayında da şifa dağıtıyor. Çorbaların bağışıklık sistemini koruduğunu aktaran Kazım Elden, “Kuzu kelle ve kelle paça çorbası, bağışıklığı güçlendirici etkisinin yanında antibiyotik etkisinin de olduğu uzman hekimler tarafından belirtilmiştir” dedi.

dsc-0655.jpg

Gıda Mühendisi olarak Konya’da tek işletme sahibi olan, Tarihi Konya Kellecisi işletme sahibi Melih Kazım Elden, “Tarihi Konya Kellecisi olarak, yıllardır bu alanda faaliyet gösteren firmamız son dönemlerde hemşerilerimizin sağlığına daha da artan katkı sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türk mutfak kültürünün en önemli, hatta protokol yemeklerinden olan fırında kuzu kelle ve çorbalarında da kelle paça çorbası günün her saatinde tüketilebilen oldukça sağlıklı bir besindir. Sıklıkla tüketilmesi özellikle önerilen fırında kuzu kelle ve kelle paça çorbası, bağışıklığı güçlendirici etkisinin yanında antibiyotik etkisinin de olduğu uzman hekimler tarafından belirtilmiştir. Tarihi Konya Kellecisi olarak günlük hazırladığımız fırında kuzu kelle, kelle paça, işkembe ve ayak paça çorbalarımızı müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz” diye konuştu.

dsc-0662-001.jpg

3.jpeg

EKLEM RAHATSIZLIĞINA İYİ GELİYOR

Paça çorbasının içeriğindeki kolajen, vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemini güçlendirdiğine dikkat çeken Elden, “Kış aylarında soğuk algınlığı ve gripten koruyan, sarımsak ve sirkenin de eklenmesiyle vücudun direncini artıran bir besin kaynağıdır. Özellikle kolajen maddesi eklem rahatsızlıkları bulunan hastalar için tüketilmesi gereken en önemli besinlerden bir tanesidir. Aynı zamanda kolajen vücutta oluşabilen kırık ve çıkık durumlarında ve bazı ameliyatlar yaralarında hızlı bir şekilde tedavi edici etkisi de bulunmaktadır. Her yaş grubuna hitap eden kuzu kellemiz ve kelle paça çorbamız özellikle çocukların ve ergenlik dönemindeki gençlerin kemik gelişiminde, kasların güçlenmesi ve kemik ağrılarının azalmasında önemli rol oynuyor” ifadelerini kullandı.dsc-0665.jpg

dsc-0661.jpg

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KORUYOR

Bağışıklık sistemini korumak için çorba tüketiminin artması gerektiğine değinen Elden, “Yaklaşan Ramazan ayında ürün kalitemizi koruyarak müşterilerimizin bağışıklık sistemini korumak, mevsim değişikliği nedeniyle oluşabilecek grip, nezleden korunmak için de bu çorbaların tüketimi artırmalıyız. Vatandaşlarımızın ürünlerimizde alışmış olduğu damak tadını Ramazan ayı içinde de bizlere rahatlıkla ulaşabilecekleri şekilde hazırlıklarımızı tamamladık. Tüm hemşehrilerimizin mübarek ramazan ayını tebrik eder sağlık ve esenlik içinde oruçlarını tutmalarını Mevla’mızdan niyaz ederiz. Tarihi Konya Kellecisi olarak, yıllardır bu alanda faaliyet gösteren firmamız son dönemlerde hemşerilerimizin, yerli ve yabancı müşterilerimizin sağlığına katkı sunmanın haklı gururunu yaşamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (Yiğit Berkay Çopur)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.