Tarihin En Büyük ve En Hızlı Dijital Devrimi 

Tarihin En Büyük ve En Hızlı Dijital Devrimi 
   Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından düzenlenen konferansa Vestel  Ticaret A.Ş Satış ve Pazarlama Genel Müdürü - Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Ergün Güler konuk oldu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından düzenlenen konferansa Vestel  Ticaret A.Ş Satış ve Pazarlama Genel Müdürü - Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Ergün Güler konuk oldu. MÜSİAD Konya Şubesi brifing salonunda gerçekleştirilen konferansta “Dünya Ekonomisi Nereye Gidiyor, Vestel’in Gelişim Stratejileri” konusu değerlendirildi.

Çok sayıda MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyesinin katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Hıfsı Soydemir, “Dünyada üretim odaklılıktan pazar odaklılığa ciddi bir geçiş söz konusu. Biz bu noktada Vestel’i yakından takip ediyoruz ve en çokta milli duruşunu beğeniyoruz” dedi.

 Vestel  Ticaret A.Ş Satış ve Pazarlama Genel Müdürü-TÜRKBESD Başkanı Ergün Güler, Dünya ekonomisinin nereye gittiğini, Vestel’in gelişim stratejilerini anlattı. Güler, “Vestel, 24 milyon adet üretim kapasitesine sahip. 15.439 çalışan sayısı ve 2,4 milyar dolar Türkiye genelinde en başarılı 6’ıncı ihracatçı konumundadır. Türkiye’nin ilk insansız hava aracını Vestel üretmiştir. Türkiye’nin ilk yerli ve milli araba üretimi için 5 Babayiğitten biri Vestel’dir. Günde 76 bin ürün üretilirken, yılda 15 milyon Elektronik, 9,4 milyon beyaz eşya üretilmektedir. 155 ülkeye İhracat yapan Vestel, 19 yıldır Türkiye’nin ihracat şampiyonudur. Avrupa’nın televizyon pazarındaki 2 büyük oyuncudan biri olan Vestel, yüzde 80 televizyon, yüzde 30 ise beyaz eşya ihracatı yapmaktadır. Vestel City olarak bu yıl içinde 100 Milyon dolar yatırım gerçekleştirdik.

musiad-(3).jpg

 Tarihin en büyük ve en hızlı dijital devrimini yaşıyoruz. Dünya aslında zor bir doğumun eşiğinde. Bir doğum sancısı içinde ama ne olacağı da belli değil. Son 10 yıldır dünya ekonomik krizin içinden çıkmaya çalışıyor. Dünyanın her yeri kaynıyor. Zaman zaman nükleer savaşın eşiğine geliyoruz. Hiç olmadığı kadar önemli gelişmeler yaşanıyor. Bunlar aslında jeopolitik doğumun sancıları. Krizin çok da büyütülecek bir hadise olmadığı düşünüldü. Krizin çıkmasını müteakip her ülke ayrı ayrı adımlar atmaya başladı. Bu dönem biraz uzun ve çalkantılı olmuştur. Krizin sadece denize düşen bir araba misali aslında çok da büyütülecek bir hadise olmadığı düşünüldü. Klasik yöntemlerle bunun kolayca çözülebileceği ön görüldü. Ancak, problem çok büyük, global ve mevcut sistemin bir problemiydi. Ve bu sefer daha güçlü araçlar devreye girdi. Dünya krizden çıktı derken Yunanistan, ardından diğer Güney Avrupa ülkeleri ve İrlanda bize her şeyi tekrar hatırlattı. Sorun sadece o anın ve o dönemin değil de, yılların getirdiği sistematik bir problem ile karşı karşıya kalındığı nihayet idrak edildi. Görüldüğü gibi kriz V şeklinde değil L şeklinde ve batının sudan çıkması zaman alacak. Bu en az 2-3 yıllık bir süreç. ABD ve AB’nin beklediği büyüme çok fazla zaman alacak” dedi.

            Konferansın sonunda MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Hıfsı Soydemir, Vestel Ticaret A.Ş Satış ve Pazarlama Genel Müdürü - Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Ergün Güler’e hediye taktim etti.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.