Tarım Arazileri Üzerindeki Hobi Bahçelerine Yıkım Kararı Ve Para Cezası!

Tarım Arazileri Üzerindeki Hobi Bahçelerine  Yıkım Kararı Ve Para Cezası!
Bozulan tarım arazisinin her metrekaresi için 165 lira idari ceza verilecek Çevresini tel örgüyle kapatıp üzerine prefabrik yapı kurduğu belirlenen mülk sahipleri bu kararı 3 ay içinde uygulamazsa yetkili kurumlarca yapılar yıkılacak.

Bozulan tarım arazisinin her metrekaresi için 165 lira idari ceza verilecek Çevresini tel örgüyle kapatıp üzerine prefabrik yapı kurduğu belirlenen mülk sahipleri bu kararı 3 ay içinde uygulamazsa yetkili kurumlarca yapılar yıkılacak. Kerem Nükte Gayrimenkul Hasan Aksay konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Tarım alanının yapılaşmayla bozulduğunun tespiti durumunda yetkililer, bunu yapan vatandaştan araziyi tekrar eski haline getirmesini isteyecek. Bunun için 3 ay süre verilmesi düşünülüyor. Bu sürede tarım arazisi üzerinde kurulan yapının kaldırılmaması ve eski haline getirilmemesi durumunda, valilikler ile il özel idareleri bu yapıları kaldıracak. Masraflar da Tarım ve Orman Bakanlığınca karşılanacak. Ancak daha sonra bu masraflar araziyi o hale getirenlerden alınacak. Ayrıca masraflara ilaveten bozulan tarım arazisinin her metrekaresi için 165 lira idari para cezası verilecek. Bu yapılar ovalardaki tarım arazilerinde yapılmışsa ceza iki katına çıkacak.” ( İbrahim Yapıcı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.