Tarım Bakanı Yumaklı'dan Konya Ovası'nın Kuzeyi İçin Müjde!

Tarım Bakanı Yumaklı'dan Konya Ovası'nın Kuzeyi İçin Müjde!
 Muhabir
Konyalıların merakla beklediği Kızılırmak’tan Konya Kapalı Havzası’na su aktarmayı öngören proje hakkında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, açıklamalarda bulundu.

Altınekin, Kulu ve Cihanbeyli’yi kapsayan Konya Ovası’nın kuzeyinde büyük heyecan uyandıran proje hakkında çalışmalarda sona gelindiğini ifade eden Yumaklı, “Kızılırmak’tan Konya Kapalı Havzası’na su aktarımı ile alakalı Hirfanlı Barajı’ndan yaklaşık 200 milyon metrekare küp suyun Konya Kapalı Havzası’na alınabileceği ön görülüyor. Konuyla ilgili raporlama işlemleri tamamlanmış olup, çalışmalar ise yılsonuna kadar tamamlanmış olur” dedi.

detay1609408267-001.jpgYUMAKLI’DAN KONYALILARA MÜJDE!

Kızılırmak’tan Konya Kapalı Havzası’na su aktarmayı öngören projenin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, “İklim değişikliği konusu artık hayatımızın tam göbeğinde diyebilirim. Bu kapsamda etkisini göreceğimiz en önemli husus ise su konusudur. 2023 yılında başlatılan Su Verimliliği Seferberliği’mize yaşanan depremler sebebi ile ara vermek zorunda kaldık. 2023 yılının son çeyreğinde ise çalışmalarımıza tekrar başladık. Suyun yaklaşık yüzde yetmiş yedisini kullanan tarım sektörünün suyu kullanım metotlarından kentsel kullanımına kadar güçlü bir gayret sarf ediyoruz. Özellikle Kızılırmak’tan Konya Kapalı Havzası’na su aktarımı ile alakalı Hirfanlı Barajı’ndan yaklaşık 200 milyon metrekare küp suyun Konya Kapalı Havzası’na alınabileceği ön görülüyor. Konuyla ilgili raporlama işlemleri tamamlanmış olup, çalışmalar ise yıl sonuna kadar tamamlanmış olur. İnşallah yaşanan su sorunu da bu vesile ile çözmüş olacağız. Önemli olan elimizdeki halihazırda olan kaynakları en verimli şekilde israf etmeden nasıl kullanacağız” şeklinde konuştu.

tarim-bakani.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.