Tarım Makineleri Sektöründen Başbakan Davutoğlu'na Davet

Tarım Makineleri Sektöründen Başbakan Davutoğlu'na Davet
Tarım makineleri sektörü, Konya'da düzenlenecek Tarım Fuarı'nın açılışında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu görmek istiyor.Konya Sanayi Odası (KSO) genişletilmiş sektör toplantılarının...

Tarım makineleri sektörü, Konya'da düzenlenecek Tarım Fuarı'nın açılışında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu görmek istiyor.

Konya Sanayi Odası (KSO) genişletilmiş sektör toplantılarının 10'uncusunu, tarım alet ve makine sektör sanayicileri ile yaptı.

Sektör sanayicileri toplantıda, önümüzdeki yıl Konya'da düzenlenecek Tarım Fuarı’nın açılışında Davutoğlu'nu görmek istediklerini, Başbakan Davutoğlu'nun katılımının fuara güç katacağını belirtti.  

KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, toplantıda yaptığı konuşmada, Davutoğlu ile Konya ve Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini, bu yeni dönemde özellikle Konya'nın umutlarının yanı sıra, sorumluluklarının da arttığını söyledi.

Sektör toplantılarının önemine dikkati çeken Kütükcü, sanayicilerin bu toplantılara mutlaka katılmalarını, sektörlerinin sorunlarını dile getirmelerini istedi

Sektör toplantılarının ara vermeden devam edeceğini dile getiren Kütükcü, "Bugüne kadar yaptığımız toplantılarda sektörel raporlar oluşturarak sorunların çözümü için adımlar attık. Bazı sektörlerdeki sorunlar ise çözüme kavuşturuldu" dedi.

Daha sonra KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu'nun başkanlığında devam eden toplantıda, sektörün sorunları ve çözüm önerileri dile getirildi. Tarım makinesi üreticileri, özellikle 2015 yılında sona erecek Kırsal Kalkınma Desteklerinin devam etmesinin sektör için önemli olduğunu, ancak bu sürecin mutlaka daha şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.