‘Taş bina’da restorasyon başladı

‘Taş bina’da restorasyon başladı
Eski rektörlük binası olarak da bilinen Taş Bina’nın restorasyon çalışmalarının startı verildi. Çalışmaların tamamlanmasından sonra bina Büyükşehir Belediyesi’nin temsil ve ağırlama binası olarak kullanılacak

Büyükşehir Belediyesi’nin uzun bir süredir üzerinde çalıştığı Taş Bina Restorasyonu’na start verildi. Çalışmaların önümüzdeki mayıs sonunda tamamlanması planlanıyor. Binanın restoraston çalışmaları bittiğinde Büyükşehir Belediyesi’nin temsil ve ağırlama binası olarak kullanılacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya kadim bir şehir. Çatalhöyük’ten bugüne kadar 10 bin yıldır şehir hayatını devam ettirmeyi başarmış dünyanın ender yerleşim yerlerinden birisi. Başta Selçuklular olmak üzere ecdadımızın Türkiye’deki en önemli eserleri Konya’mızda bulunuyor” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN TEMSİL VE AĞIRLAMA KISIMLARI BU BİNADA BULUNDURULACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 31 ilçedeki kültürel mirasa sahip çıkmak adına önemli restorasyon işleri yürüttüğünü belirten Altay, “Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Restorasyonu’da uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve artık bugün imarata başladığımız bir konu. Biliyorsunuz Büyükşehir Belediye binamızın mevcut yerini maalesef beton dayanımının kötü olmasından ve deprem riskinden dolayı yıkmak zorunda kaldık. Şu anda yıkım işlemleri devam ediyor. Yıkım tamamlandıktan sonra da bu binayı gençlerimize bir hediye olarak tahsis edip Türkiye’nin en güzel kütüphane binalarından birisini inşa edeceğiz. Büyükşehir Belediye binamızın bulunduğu alanda yapmış olduğumuz çalışmalar ile birlikte Büyükşehir Belediye’miz çeşitli binalarda hizmetini sürdürüyor. İnşallah burası tamamlandığında Büyükşehir’in temsil ve ağırlama kısımları bu binada bulundurulacak. Aynı zamanda müze bina olarak hizmete sunulacak. Bugünden itibaren de ismini Büyükşehir Belediyesi Taş Bina olarak takdim ediyoruz” diye konuştu.

2-001.jpg

KONYA’YA GELEN MİSAFİRLER TARİHİ DOKUYA UYGUN ŞEKİLDE MİSAFİR EDİLECEK

1917 yılında Mimar Muzaffer tarafından imalatına başlanan bina 1922 yılında tamamlanarak uzunca bir süre Kız Muallim Mektebi olarak hizmet verdi. Sonrasında da Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü olarak hizmetine devam eden ecdat yadigarı tarihi bir binada restorasyon çalışmaları başladı. Binanın komşu olduğu Alaaddin Caddesi’ndeki bütün binaların cephe iyileştirme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Altay, “Yine Mevlana Caddesi’nde önemli çalışmalar yürütüyoruz. Eski Tekel Binası olarak bilinen bina Büyükşehir’in mülkiyetine geçti. Orada en kısa sürede bir projeye başlamış olacağız. Mevlana Caddesi’nde bir düzenleme gerçekleşecek. Yeraltı Çarşısı ile ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı çalışmalarında da yılsonu itibariyle büyük bir oranda tamamlanmış olacak. Konya’ya gelen misafirler tarihi dokuya uygun şekilde misafir edilecek” dedi. (Gülşen Çopur)

3.jpg

4.jpg

5.jpg






















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.