Taşeronların gözü 1 Kasım’da

Taşeronların gözü 1 Kasım’da
Türkiye’de çalışan yaklaşık 1,5 milyon işçi 1 Kasım’ı bekliyor. Seçim sonunda taşeron işçilerin istihdam edilmesi bekleniyor.

Türkiye’de çalışan yaklaşık 1,5 milyon işçi 1 Kasım’ı bekliyor. Seçim sonunda taşeron işçilerin istihdam edilmesi bekleniyor.

Milyonlarca taşeronun gözü kulağı Başbakan Ahmetoğlu’nun açıklayacağı seçim beyannamesindeydi.  Beklenen beyanname açıklandı ve bu beyanname ile en çok sevinen kesim taşeron işçiler oldu. Başbakan Davutoğlu’nun “taşeron işçileri kamuda istihdam edeceğiz” cümlesi birçok taşerona umut oldu. Devlet memuru ve işçilerin aynı işi yapmasına rağmen asgari ücret üzerinde maaş alan taşeron işçilerin sorununun 1 Kasımda çözüme kavuşması bekleniyor. Türkiye genelinde 1,5 milyon Konya genelinde ise yaklaşık 500 bin taşeron kamuya alınmak için dört gözle bekliyorlar.

a31bb28767ab1d2e01e034013274887a.jpg

“KONYA’DA 500 BİN TAŞERON İŞÇİ VAR”

Türk-İş Konya İl Temsilcisi Necati Kökat, “ Türkiye’de yaklaşık 1,5 milyon taşeron Konya’da ise 500 bin taşeron büyük umutla 1 Kasım seçimlerini bekliyor. Taşeron işçiler için kamuda istihdam olursa bu bizleri ve taşeron işçi ile ailelerini de çok rahatlatacak.  Bunların geçmişte de örnekleri var. Şimdi de açıklanan beyannameler gerçekleştirilirse, taşeron işçilerin ve ailelerin yüzleri gülecek. Bizler de bu durumdan çok memnun olacağız” diye konuştu.

Derya Demir

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.