TBF’de Konyaspor halen yok! Gurur meselesi yaptılar!

TBF’de Konyaspor halen yok! Gurur meselesi yaptılar!
Tahkim Kurulu’nun TBL’de devam etmesi yönünde karar verdiği Konyaspor, bu karara itiraz eden TBF’nin resmi sitesinde, halen yer almıyor

 

Tahkim Kurulu’nun Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) devam etmesi yönünde karar verdiği Konyaspor, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun resmi sitesinde halen yer almıyor. TBF’nin sitesinde TBL halen 15 takımlı olarak gözüküyor.

KONYASPOR TAHKİM’E GİTTİ

Konyaspor lige katılım payını geç yatırınca Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından lige alınmamıştı. Bunun üzerine Konyaspor Kulübü, pandemi nedeniyle yaşanan olağanüstü şartları gerekçe gösterip Tahkim’e gitmişti. Tahkim Kurulu, Konyaspor’un başvurusuna olumlu yanıt vermiş ve takımın TBL’de mücadele etmesine karar vermişti.

TBF İTİRAZ ETTİ

Bunun üzerine Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayat Türkoğlu, Tahkim Kurulu’na tepki göstermişti. Konyaspor yönetimini rahat davranıp profesyonel davranmamakla, Tahkim’i de çifte standart uygulamakla suçlayan Türkoğlu, "Konyaspor lige katılım parasını yatırmadıkları için iki takım hakkında da böyle bir karar aldık. Tahkim Kurulunun, Gençlik ve Spor Bakanlığının onayladığı talimatları farklı değerlendirip karar vermesi bizi gerçekten şaşırtıyor. Aklımıza 'Bu çifte standart neden oluyor?' sorusu geliyor. Bu takımların niye ayrıcalıkları var? Diğer takımlarımıza emsal teşkil etmeyecek mi? Burada herkesin hakkını koruyan bir federasyon olarak, diğer 15 takıma haksızlık yapılmış olmayacak mı? O yüzden dün Tahkim Kuruluna itirazda bulunduk." demişti.

KONYASPOR’DAN HUKUK VURGUSU

Konyaspor Kulübü’nden Hidayet Türkoğlu’na yanıt gelmişti. Türkoğlu’nun sözlerinin camiayı üzdüğü belirtilen açıklamada, “Konyaspor Kulübü gelenekleri olan, geçmişten bugüne birçok branşta başarıya imza atmış köklü bir kulüptür. Bünyesinde mevzuatları bilen hukukçuları ve profesyonelleri barındıran, kural ve kaidelere göre işleyişini şekillendiren bir yapılanmaya sahiptir. Takımımızla ilgili konuda talimatlar açıktır. Kulübümüzün başvurusu ve Tahkim Kurulu’nun bu başvuruya verdiği “bozma kararı” hukuk kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir” denilerek hukuk vurgusu yapılmıştı.

 

tbfye-gore-1.jpg

 

TBF’YE GÖRE LİGDE DEĞİL!

Yaşanan bu gelişmelerinin ardından Türkiye Basketbol Federasyonu’nun sitesinde Konyaspor halen gözükmemesi dikkatlerden kaçmıyor, Tahkim’in Kadınlar Süper Lig ekibi Samsun Canik Belediyespor ve Konyaspor’la ilgili verdiği kararı adeta gurur meselesi yaptığı gözlenen Türkiye Basketbol Federasyonu’nun resmi sitesinde TBL 15 takımlı gözüküyor ve Konyaspor yer almıyor. Fikstür çekiminde “16. takım” ibaresi dikkat çekmişti.

FEDERASYON KUPASI AÇIKLAMASI MERAKLA BEKLENİYOR

TBF, 4-11 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Federasyon Kupası Ankara’dan Kartepe’ye alındı. Konyaspor federasyon kupasında da halen resmi olarak yer almıyor. Maç programında “16. takım” ibaresinin karşılığı henüz güncellenmedi. Tahkim’in verdiği karara göre bu takımı Konyaspor olması gerekiyor. Konyaspor kupaya katıldığı takdirde C Grubu’nda Bakırköy Basket takımıyla karşılaşacak.  TBF’nin lig öncesi yapılacak Federasyon Kupası ile ilgili önümüzdeki günlerde yapacağı açıklama ve Konyaspor’un turnuvada yer alıp almayacağı merakla bekleniyor.

 

FEDERASYON KUPASI GRUPLARI

A GRUBU

Finalspor - Sigortam. Net

Gemlik Basket - Semt77 Yalova

 

B GRUBU

GCT Düzce - Bornova Bld.

Kağıtspor - Samsunspor

 

C GRUBU

Manisa BŞB - Anadolu Basket

Bakırköy Basket - 16. TAKIM

 

D GRUBU

Akhisar Basketbol - Balıkesir BŞB

Mamak Bld. - Merkezefendi Bld.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.