TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
CHP'nin, turizm sektörü çalışanları ile ilgili önergenin görüşülmesine ilişkin grup önerisi kabul edilmedi

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin, turizm sektörü çalışanları ile ilgili önergenin görüşülmesine ilişkin grup önerisi kabul edilmedi

Partisinin önerisi üzerinde söz alan Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, ülkedeki terör olayları ve Rusya ile ilişkilerde yaşanan sorunlar nedeniyle turizm sektörünün zor durumda kaldığını söyledi.

Turizm sektöründe 6 ay boyunca işsiz gezen 1 milyon 400 bin kişinin bulunduğunu belirten Budak, sektörde düşüş yaşanması halinde yaklaşık 500 bin kişinin işsiz kalacağını ifade etti.

Hızla dış politikayla ilgili şiddet ve öfke dilinin bırakılması gerektiğini dile getiren Budak, Turizm Eylem Planı'na ilişkin eleştirilerini sıralayarak, bunun yetersiz olduğunu savundu.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Turizm Eylem Planı'nda öngörülen önlemlerin kısmi bir rahatlama sağlayabileceğini, bunun yerine yapısal önlemler alınması gerektiğini ileri sürdü.

Turizm Çerçeve Kanunu çıkarılmasının önemine dikkati çeken Günal, krizin fırsata çevrilmesi ve birikmiş sorunların çözülmesi gerektiğini anlattı. Plansız bir turizm yapılaşmasıyla karşı karşıya kalındığını savunan Günal, bir arz planlamasının da gerekli olduğunu dile getirdi.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen de güvenlik nedeniyle tatil rezervasyonlarının iptal edilmesinin nedenleri üzerinde durulması gerektiğini söyledi.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, turizm sektöründeki krizin 2014 yılında "geliyorum" dediğini belirterek, Rusya'daki ekonomik krizin, ileriye dönük rezervasyon iptallerini getirdiğini kaydetti.

Turizmde çok ölçekli bir planlama yapılmasının gerekli olduğunu vurgulayan Enç, turizm konusunun siyaset üstü bir şekilde değerlendirilmesinin önemine işaret etti. Enç, bu alanda milli bir duruş sergilenmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından oylanan öneri kabul edilmedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.