TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
Türkiye ile Bangladeş arasında gümrük konularına ilişkin uluslararası anlaşmanın uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı kabul edildi

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye ile Bangladeş arasında uluslararası anlaşmanın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı kabul edildi.

Türkiye ile Bangladeş Arasında Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Genel Kurul'da kabul edilerek yasalaştı.

-"Adamı yardan atarsınız, sonra da gider anasıyla ağlarsınız"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, tasarının görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, Malatya il sınırında bulunan tabelanın bir süre önce yerinden kaldırıldığını, daha sonra 7 bin 200 metre farklı bir noktaya takıldığını söyledi. Ağbaba, Malatya'nın geçmişte savaşlarda bile toprak kaybetmediğini, ancak AK Parti'nin kente, savaşmadan toprak kaybettirdiğini ileri sürdü.

Ağbaba konuşması sırasında kürsüden, il sınırının tabelalı ve tabelasız fotoğraflarını da gösterdi.

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili Anayasa Mahkemesinin verdiği karara da değinen Ağbaba, AK Parti'ye yönelik "Siz adamı yardan atarsınız, sonra da gider anasıyla ağlarsınız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de sataşma nedeniyle söz alarak, AK Parti'nin yargının bağımsızlığı için mücadele verdiğini vurgulayarak, Ağbaba'nın sözlerini kendisine iade ettiğini söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise sataşma nedeniyle yaptığı konuşmada partisinin iktidarında Malatya'ya yapılan icraatları anlattı.

Çalık, kaldırılan tabelaya ilişkin de "Biz o tabelayı oradan kaldırdık, sen ayakta uyuyorsun Veli kardeşim. Tapu Kadastronun yanlışı nedeniyle kalktı. Yerine de takıldı" dedi.


-"Biz dün Sisi'nin darbesi, İsrail'in zulmüyle ilgili neredeysek orada duruyoruz"


AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sataşma gerekçesiyle söz alarak HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'e yanıt verdi.

Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'de seçilmiş olmanın ilk başlangıcı olan muhtarlar ile bir araya gelmesinden gurur duyulması gerektiğini belirtti.

İsrail, Sisi ile ilgili duruşları dün neyse bugün de aynı olduğunu dile getiren Turan, "Gazze'ye yapılan saldırıyı kınadık. Biz dün Sisi'nin darbesi, İsrail'in zulmüyle ilgili neredeysek orada duruyoruz. Terörle ilgili de aynı yerdeyiz. Sizi de aynı yerde olmaya davet ederiz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.