TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
Genel Kurul, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajlarıyla çalışmalarına başladı-TBMM Başkanvekili Hamzaçebi:-"Bugünün, bütün zorluklarına rağmen mücadele eden, direnen ve kazanan, henüz kazanamamış olsa dahi gün gelecek tüm haklarını elde etmiş kadınların günü

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, bütün zorluklarına rağmen mücadele eden, direnen ve kazanan, henüz kazanamamış olsa dahi gün gelecek tüm haklarını elde etmiş kadınların günü olmasını diliyorum" dedi.

Hamzaçebi, TBMM Genel Kurulunun açılışında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla umut kırıcı bir konuşma yapmak istemediğini ifade etti.

"Bugün, işsizlikten eğitime kadar bütün istatistiklerde açık ara erkeklerin gerisinde kalan kadınlara ağıt yakma günü olmamalı" diyen Hamzaçebi, şunları söyledi:

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, bütün zorluklarına rağmen mücadele eden, direnen ve kazanan, henüz kazanamamış olsa dahi gün gelecek tüm haklarını elde etmiş kadınların günü olmasını diliyorum.

Bu kadınlara haksızlığa karşı ister 'baş kaldıran' ister 'direnen kadınlar' ister 'haklarını arayan kadınlar' diyelim isterseniz kadınların bu mücadelesini başka cümlelerle ifade edelim, şimdi, hep birlikte yapmamız gereken bir şey var: Bereketin simgesi bile kadın olan bu topraklarda kadını değerli kılmak.

Nice ilkler bu topraklarda ortaya çıkmıştır ve Cumhuriyet, siyaset, sosyal hayat, çalışma hayatı, sanat, bilim gibi konularda kadını ön plana çıkarmıştır. Mustafa Kemal'in önderliğinde milletimizin bağrından çıkan Cumhuriyet, bir anlamda, kadını merkezine alan bir devriminin adıdır.

Kadınlar, biliyorum yükünüz ağır. Dünyayı omuzlarınızda taşıyorsunuz. 'Cennet anaların ayakları altındadır' diyerek anne üzerinden kadını kutsayan bir kültürün mensupları olarak, size, bu mücadelenizde omuz vermek zorundayız. Ancak sizlerin yapması gereken bir şey var: Kadın haklarını daha ileriye taşımak. Bu konudaki kazanımlarla yetinmeyip bunları çok daha ilerilere taşımak.

Kadınlar, sadece sorumlulukların değil hakların da öznesi olmalıdır. Bunu sadece umut etmeyin, buna inanın da. İnanırsanız size yapılan her haksızlık altüst olacaktır. Dünya eşit ve güçlü kadınlarla güzel. Dünya Kadınlar Günü'nde bütün kadınlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

Hamzaçebi, bütçe görüşmelerine geçmeden talep eden kadın milletvekillerine söz verdi.

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, "Haksızlığa uğrayarak aramızda bulunamayan Aylin Nazlıaka'yı anmadan geçmek istemiyorum. Aramızda olmasa da dünya kadınlar gününü kutluyor ve desteklediğimizi belirtiyorum" dedi.

Hamzaçebi, bugün Divanda da kadın milletvekillerinin olmasını arzu ettiğini ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı'nın divanda yer aldığını belirtti.

Partilerin Grup başkanvekilleri de söz alarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, birleşimden önce Genel Kuruldaki kadın milletvekillerine ve stenograflara karanfil verdi.

Genel Kurulda kadın milletvekilleri ön sıralarda yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.